Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas klubu hokeja izlase "Crowns Baltic Challenge Cup" turnīra otrā posma otrajā spēlē sestdien Klaipēdā ar rezultātu 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) pārspēja Lietuvas izlasi, kuras sastāvā bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji Mants Armalis un Nerijus Ališausks, kā arī lietuviešu veterāns Darjus Kasparaitis.

Latvijas komandā pa diviem vārtiem guva Andris Siksnis un Edgars Homjakovs, bet viens precīzs metiens bija Robertam Mamčičam.

Mača rezultātu jau pēc nospēlētas vienas minūtes atklāja Homjakovs, kurš, lietuviešu aizsargu nepieskatīts, bija nonācis viens pret tukšu vārtu stūri. Savukārt piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Siksnim līdzīgā epizodē izdevās panākt 2:0.

Otrā perioda piektajā minūtē Siksnis guva trešos vārtus Latvijas izlases labā, bet desmit minūtes vēlāk Ališausks pēc Kasparaiša piespēles no zilās līnijas izdarīja spēcīgu metienu, atlēkušajai ripai nonākot Emīlija Karakauška rīcībā, lietuviešu uzbrucējam gūstot pirmos vārtus mājinieku labā.

Trešā perioda devītajā minūtē Mamčičs panāca 4:1, bet nepilnas četras minūtes vēlāk lietuvietis Aivars Bendis vienus vārtus atguva. Tiesa, nedaudz vēlāk Homjakovs mazākumā pēc Ališauska kļūdas guva piektos vārtus Latvijas komandas labā, bet līdz mača beigām ar precīzu metienu atbildēja lietuvietis Artūrs Kutulis.

Pēc tam komandas aizvadīja arī pēcspēles metienu sēriju, kurā ar 2:1 uzvarēja Latvijas klubu izlase.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas klubu izlase piektdien ar 9:2 sagrāva Ukrainas U-20 izlasi.

Svētdien Latvija turnīra noslēgumā spēkosies ar Igauniju, kas piektdien ar 2:7 zaudēja Lietuvai, bet sestdien ar 3:1 uzvarēja Ukrainas juniorus.

Latvijas klubu izlasē nav pārstāvēta valsts čempione "Kurbads", kas gatavojas Kontinentālā kausa trešajai kārtai. Pa septiņiem hokejistiem ir no "Mogo", seši spēlētāji ir no "Liepāja"/"Optibet", pieci no "Zemgale"/LLU, bet viens no virslīgas vienības "Rīga".

Savukārt no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" komandā ir Georgijs Pujacs, Edgars Kulda un Georgs Golovkovs. Tāpat klubu izlasē iekļauts vārtsargs Niklāvs Rauza, kurš spēlē Somijas junioru čempionāta klubā "Sport U-20".

Latvijas klubu izlases galvenais treneris ir Valērijs Kuļibaba.

Baltijas kausa izcīņa notiks trijos posmos, pēdējo no tiem izspēlējot februārī Rīgā. Katrai no posma rīkotājām ir tiesības uzaicināt ceturto komandu.

Latvijas klubu hokeja izlase augusta beigās triumfēja pirmajā posmā, kas norisinājās Tallinā. Latvija ar 13:1 sagrāva Lietuvas nacionālo valstsvienību, ar 5:0 uzvarēja Zviedrijas pirmās divīzijas jeb trešās spēcīgākās līgas klubu "Hammarby" un ar 7:2 apspēlēja Igaunijas izlasi.

Pagājušajā sezonā turnīrā, kas tika saukts Baltijas izaicinājuma kausa vārdā, Latvijas klubu izlasi vadīt tika uzticēts "Mogo" komandas trenerim Oļegam Sorokinam, Latvijas klubu izlasei uzvarot gan Lietuvu, gan Igauniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!