Latvijas pilsonību ieguvusī kanādiete Krista Jip-Čaka ieradusies Latvijā un šobrīd apgūst valsts kultūru un valodu, taču viņa vēlas arī veicināt sieviešu hokeja popularitāti, intervijā Latvijas Hokeja federācijas preses dienestam sacīja spēlētāja.

Jūnijā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Padome deva atļauju Kanādas uzbrucējai Kristai Jip-Čakai pārstāvēt Latvijas nacionālo sieviešu valstsvienību. 21 gadu vecā Jip-Čaka pagājušajā gadā uzmeklēja Latvijas Hokeja federāciju (LHF) un izteica vēlmi pārstāvēt Latvijas valsts sieviešu izlasi.

"Lielākā daļa informācija par Latviju esmu ieguvusi no saviem vecvecākiem, kuri šeit piedzima. Tāpat arī redzēju Latvijas spēli olimpiskajās spēlēs pret Kanādu. Esmu sajūsmināta par kultūras iepazīšanu un sākšanu spēlēt šeit," teica Jip-Čaka.

Hokejiste vēlas ar Latvijas sieviešu izlasei šajā sezona iekļūt pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, bet nākotnē viņas mērķis būs kvalificēties olimpiskajām spēlēm. "Es arī gribētu palīdzēt popularizēt sieviešu hokeju, jo komanda iegūtu, ja hokeju spēlētu vairāk meiteņu jauniešu līmenī. Es zinu, ka latvieši aizrautīgi jūt līdzi hokejam," teica hokejiste.

Pēdējās četras sezonas Jip-Čaka spēlēja Nacionālās sporta koledžas asociācijas (NCAA) Jēlas universitātes komandā. Ar 27 punktiem (8+19) Jip-Čaka bija savas koledžas komandas rezultatīvākā spēlētāja. Piebildīsim, ka 2013.gadā Jip-Čaka bija iekļauta arī Kanādas U-18 izlases kandidātu sarakstā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!