Foto: AP/Scanpix/LETA
Kanādas hokeja izlase, kas būs Latvijas pretiniece pasaules čempionātā, turpina komplektēt savu sastāvu un otrdien apstiprinājumu spēlēšanai valstsvienībā devuši divi aizsargi.

Kanādas rindās pasaules čempionātā Dānijā spēlēs 22 gadus vecais NHL kluba Floridas "Panthers" aizsargs Ārons Ekblads. Viņš regulārajā čempionātā piedalījās visās 82 spēlēs, gūstot 16 vārtus un izdarot 22 rezultatīvas piespēles, kļūstot par ceturto labāko vārtu guvēju starp visiem aizsargiem līgā.

Ekblads jau pārstāvēja Kanādu 2015. gada pasaules čempionātā, 10 spēlēs gūstot četrus vārtus un izdarot trīs rezultatīvas piespēles. Toreiz Kanāda triumfēja pasaules čempionātā.

Kanādas izlases rindas papildinājis arī Sentluisas "Blues" aizsargs Vinss Dans. 21 gadu vecais NHL debitants šajā sezonā piedalījās 75 spēlēs, guva piecus vārtus un izdarīja 19 rezultatīvas piespēles.

No "Blues" komandas uz pasaules čempionātu spēlēt Kanādas izlasē uzaicināti arī aizsargs Koltons Pareiko un uzbrucējs Džeidens Švarcs.

2018. gada pasaules hokeja čempionāts Dānijā sāksies 4. maijā. Latvijas un Kanādas izlases spēlēs Herningas grupā, kurā vēl ir Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Koreja un mājiniece Dānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!