Foto: LETA
Latvijas līdzjutēji aktīvi pērk biļetes uz maijā Minskā gaidāmo pasaules čempionātu hokejā, un tiek prognozēts, ka biļetes uz visām spēlēm būs izpārdotas.

No sacensību dalībvalstīm bez mājiniekiem visaktīvāk biļetes tiek pirktas uz Latvijas un Krievijas spēlēm, pavēstījis sacensību menedžeris Petrs Rjabuhins, izsakoties, ka šo valstu mači tiks izpārdoti.

Tāpat aktīvi biļetes pērk vācieši, slovāki, čehi un somi, kā arī poļi, lietuvieši un ukraiņi, kuru valstis sacensībās nemaz nebūs pārstāvētas. Sacensības vēlas apmeklēt arī cilvēki no Lielbritānijas, Austrijas, Spānijas un Beļģijas, bet no eksotiskajām valstīm organizatori nosauc Austrāliju, Bangladešu, Brazīliju, Kolumbiju, Maroku, Nigēriju, AAE un Dienvidkoreju.

Pēc pēdējiem datiem, biļetes uz pasaules čempionātu nopirkuši cilvēki no vairāk nekā 50 valstīm.

Jau iepriekš vēstīts, ka pasaules čempionāta dalībniekiem un ārvalstu tūristiem no 25.aprīļa līdz 31.maijam tiks ieviesta bezvīzu ieceļošana, izceļošana un pagaidu uzturēšanās Baltkrievijā. Lai ierastos valstī, tūristiem būs nepieciešamas tikai derīgas pases un spēļu biļetes. Tāpat tūristiem būs iespēja Minskā bez maksas izmantot sabiedrisko transportu.

Tikmēr Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš zināms kā liels hokeja fans, izteicies, ka gaidāmais pasaules čempionāts būs labākais vēsturē, turklāt izpārdoti būšot visi mači.

"Garantēju, ka pasaules čempionāts Minskā būs labākais vēsturē, kurā nebūs brīvas skatītāju vietas. Jūs leposieties ar šo čempionātu," Lukašenko izteicies sarunas laikā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidentu Renē Fāzelu.

Kā izteicies Lukašenko, Baltkrievija lepojas ar Fāzelu, kurš nav nobijies un saglabājis valstij tiesības rīkot sacensības pat pēc starptautiskā spiediena. "Jūs esat īsts vīrs. Teicāt, ka sports ir ārpus politikas, tātad ārpus politikas. Ja pieņemts lēmums, ka čempionāts notiks Minskā, tātad spēlēsim Minskā."

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Tā kā Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar sacensību saimnieci Baltkrieviju, tā savas spēles aizvadīs modernākajā hallē "Minsk-Arena", kurā var ietilpt 15 000 skatītāju.

Savukārt otra spēļu vieta būs "Čižovka Arena", kas atrodas 18 kilometrus no galvenās arēnas un spēj uzņemt nepilnus astoņus tūkstošus skatītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!