Foto: F64
Latvijas U-18 izlase gaidāmo pasaules čempionātu 1.divīzijas A grupā, kas pirmdien sāksies Rīgā, sagaida optimālā sastāvā, piektdien preses konferencē pavēstīja izlases vadība.

"1993. un 1994. dzimšanas gads ir labi gadi izlasei, ir daudz spēlētāju, no kā var izvēlēties,taču tas reizēm pat sagādāja grūtības," saka U-18 izlases ģenerālmenedžeris Valentīns Bļugers. "Pie komandas izveides strādājām jau kopš rudens, tā kā mums bija pietiekami ilgs laiks apskatīties visus pretendentus, kā arī pārbaudīt komandu. Maiņas nu ir sastādītas, pēdējais darbs ir pie spēles niansēm, lai čempionātu varētu iesākt bez "iesildīšanās","

Arī izlases galvenais treneris Ēriks Miļūns atzina, ka valstsvienības komplektēšana šoreiz ir devusi plašas izvēles iespējas. "Pirmo reizi izlases kandidātu loks bija tik plašs, taču tas arī sarežģīja darbu, jo daudzi spēlē ārzemēs un Latvijā sen nav bijuši, bet mēs centāmies aptvert plašāku spēlētāju loku," saka treneris. "Atlasē bija 35 – 36 spēlētāji, un izlasē ir iekļauti visi spēcīgākie, izņemot varbūt Zemgu Girgensonu, kuru nepalaida Amerikas klubs."

Izlases galīgais sastāvs tiks nosaukts svētdien vakarā.

U-18 izlasei noteiktais uzdevums šai pasaules čempionātā ir atgriešanās augstākajā divīzijā, taču izlases vadība apzinās, ka tas nebūs viegli izpildāms.

"Visas pārējās četras komandas – Kazahstāna, Anglija, Ungārija un Itālija – ir ļoti spēcīgas, visas ir līdzvērtīgas," norāda Ēriks Miļūns. "Itālijai tikai viens hokejists ir no vietējā čempionāta, pārējie puiši spēlē Šveicē, Vācijā, Zviedrijā, ar Ungāriju tas pats, Lielbritānijas izlasē ir puiši, kas piedalījās U-20 čempionātā, Kazahstānas izlase mēnesi aizvadījusi treniņnometnē Omskā… Šis čempionāts atšķirsies ar to, ka nebūs izteikta līdera un tā, par kuru skaidrs – nenoturēsies divīzijā. Visi ir spēcīgi."

"Mājiniekiem ir pat grūtāk, jo visi pret vietēji komandu cenšas spēlēt divreiz niknāk, turklāt spēlēšana pašu līdzjutēju priekšā uzliek vēl lielāku atbildību," piebilst izlases ģenerālmenedžeris. "Toties tas sola kaujiniecisku, azartisku jauniešu spēli."

Pasaules čempionāts U-18 vecuma grupā sāksies pirmdien ar Kazahstānas un Ungārijas maču, Itālija un Latvija tiksies vakara spēlē.

Jau ziņots, ka dabas kataklizmu dēļ savu dalību šajā čempionātā atsauca Japānas komanda, līdz ar to par ceļazīmi uz augstāko divīziju cīnīsies piecas valstsvienības – Latvija, Ungārija, Kazahstāna, Lielbritānija un Itālija.

Latvijas U-18 izlases sastāvs:

Vārtsargi: Elvis Merzļikins ("HC Lugano", Šveice), Rihards Cimermanis (SK "Rīga")

Aizsargi: Krišs Lipsbergs (SK "Rīga"), Pauls Zvirbulis (SK "Rīga"), Kristaps Nīmanis ("Vaasa Sport", Somija), Edgars Siksna (SK "Liepājas metalurgs"), Ansis Brikainis (HK "Prizma"), Matīss Gelažis ("EC Rose Redical Graz 99vs", Austrija), Rūdolfs Kalvītis ("Shattuck-St.Marys AAA", ASV), Sandis Šostaks (SK "Liepājas Metalurgs");

Uzbrucēji: Nikolajs Jeļisejevs (SK "Rīga"), Artjoms Dašutins ("DHC Dinamo Moscow", Krievija), Artūrs Birstiņš ("SC Riesersee", Vācija), Pauls Hodzko (SK "Liepājas metalurgs"), Toms Andersons ("EHC Sensec Future", Šveice), Artūrs Kuzmenkovs (SK "Liepājas metalurgs"), Roberts Lipsbergs (SK "Rīga"), Edgars Kurmis (SK "Rīga"), Juris Ziemiņš (SK "Rīga"), Edgars Kļaviņš ("HC Lindigo Wikings", Zviedrija), Teodors Bļugers ("Shattuck-St.Marys AAA", ASV), Lauris Rancevs (SK "Rīga").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!