Foto: F64

Latvijas U-18 hokeja izlase aizvadījusi trīs spēles pasaules čempionātā pirmās divīzijas A grupā, izcīnot trīs panākumus, un komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns uzsvēra, ka viss rit pēc plāna.

Atgādinām, ka Latvijas U-18 hokejisti otrdien ar rezultātu 5:1 pārspēja turnīra mājiniekus francūžus, turpinot sacensības bez zaudējumiem.

"Vēlreiz man jāsaka, ka viss rit pēc plāna. Arī šī nebija viegla uzvara, lai gan vieglāka, nekā iepriekšējās spēlēs. Ir lietas, pie kurām vēl jāpiestrādā. Nav viss tik rožaini, kā varbūt no malas izskatās. Izšķirošās spēles mums vēl tikai priekšā. Man labāk patīk, ka ir šāda uzvara, nevis kā Norvēģija apspēlēja Itāliju ar 9:0. Tādas uzvaras bieži vien novirza no galvenā mērķa," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts Miļuns. "Spēles laikā ar Franciju gan ne brīdi neradās šaubas, ka mēs varētu arī zaudēt. Tikai pirmajā periodā bija viens brīdis, kad frančiem bija momenti. Mūsu komanda tomēr bija klasi pārāka. Labi ir tas, ka nav neviena traumētā spēlētāja un ka nenopelnījām lielos sodus, par kuriem varētu sekot diskvalifikācija ar spēles izlaišanu. Ar to jau bijām rēķinājušies, ka tiesnešu simpātijas būs mājinieku – Francijas izlases pusē. Bija momenti, kad pārkāpumu izdarīja Francijas spēlētājs, bet divas minūtes piešķīra mūsējam. Tagad jāgatavojas nākamajai spēlei ar Itāliju. Jā, itāļiem ir visi zaudējumu, bet tāpēc arī viņi ir bīstami, jo viņiem vairs nav ko zaudēt."

Ceturtdien Latvijas izlase tiksies ar pastarīti Itāliju, bet sestdien gaidāma, visticamāk, izšķirošā spēle pret Norvēģijas vienaudžiem.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Toms Nuka ("Zemgale"/LLU), Matīss Edmunds Kivlenieks (ASV);

aizsargi - Jānis Puriņš ("Dinamo"/"Juniors"), Kirils Mitrofanovs ("Prizma"/"Rīga"), Kārlis Čukste ("Rīga 97"), Eduards Hugo Jansons, Eduards Fjodorovs (abi - "Sāga 97"/"Ogre Juniors"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras J18", Zviedrija), Maksims Ponomarenko ("Lorenskog", Norvēģija), Gvido Jansons ("Selects Hockey Academy", ASV);

uzbrucēji - Kirils Galoha, Rodrigo Ābols, Frenks Razgals, Gatis Sprukts (visi - "Rīga"), Ēriks Žohovs, Mārtiņš Dzierkals (abi - "Sāga 97"/"Ogre Juniors"), Filips Gundars Buncis ("Rīga 97"), Roberts Locāns (AIK J18, Zviedrija), Mārtiņš Vītoliņš ("Wings J18", Zviedrija), Rūdolfs Balcers (Stavangeras "Oilers", Norvēģija), Marks Lazarevs (GCK/"ZSC Lions U20", Šveice), Dāvis Zembergs (Bostonas "Jr.Bandits", ASV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!