Foto: F64
Latvijas U-18 hokeja izlase otrdien savā otrajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra spēlē ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja Norvēģijas valstsvienību, turpinot cīņu par atgriešanos elites divīzijā.

Latvija izlasē vārtus guva Deniss Fjodorovs, Ričards Grīnbergs un Gustavs Millers, kurš meta tukšos vārtos. Savukārt vārtsargs Jānis Voris atvairīja visus 15 Norvēģijas izlases metienus.

Šī Latvijas izlasei bija otrā uzvara turnīrā. Pirmdien ar rezultātu 2:1 tika apspēlēta Slovēnija. Divas uzvaras ir arī Vācijas izlasei, kas ir Latvijas nākamā pretiniece, pret kuru mačs tiks aizvadīts ceturtdien.

Savukārt piektdien Latvijai būs cīņa ar Dāniju, bet svētdien - ar Kazahstānu.

Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šī turnīra uzvarētāji, bet vājākā izlase pametīs A grupu un nākamgad spēlēs B divīzijā.

Iepriekšējo reizi "Arēna Rīga" pirmās divīzijas pasaules čempionāts U-18 izlasēm notika 2011.gadā, bet vēl pirms tam - 2008. un 2006.gadā. Mūsu U-18 jauniešu izlase elites divīzijā spēlējusi septiņas reizes. Latvija augstākajā līgā visilgāk noturējusies no 2015. līdz 2017.gadam.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!