Latvijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra trešajā mačā trešdien ar 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) pārspēja mājiniekus, Francijas valstsvienību.

Latvijas izlasei tas bija trešais panākums trijās turnīra spēlēs, kas ļauj saglabāt kopvērtējuma pirmo vietu.

Spēles pirmo piecu minūšu laikā 2:0 Latvijas izlases labā panāca Rodrigo Ābols un Roberts Locāns, bet pāris minūtes vēlāk mājinieki vienus vārtus atguva. Uz to Latvijas izlase trešajā trešdaļā atbildēja ar trim bezatbildes vārtiem, ko guva Jānis Puriņš, Filips Gundars Buncis un Dāvis Zembergs. Jāizceļ, ka Buncis vārtus guva, komandai tobrīd spēlējot mazākumā.

Līdz ar trešās trešdaļas sākumu Matīsa Edmunda Kivlenieka vietā Latvijas izlases vārtos stājās Toms Nuka, taču rezultāts atlikušajā laikā nemainījās.

Latvijas izlase spēli noslēdza ar iekrātām 44 noraidījuma minūtēm, disciplināros 10 minūšu sodus par spēka paņēmieniem galvas un kakla rajonā saņemot Mārtiņam Dzierkalam un Kirilam Galoham.

Kā zināms, Latvijas izlase pirmajā mačā, pateicoties lieliskam trešās trešdaļas sākumam, svētdien ar 5:2 pieveica Kazahstānu, bet dienu vēlāk ar 3:2 uzvarēja Baltkrieviju.

Tikmēr Francija pirmajā spēlē ar 5:3 pārspēja Itāliju, bet pēc tam ar 1:6 kapitulēja vēl vienai no galvenajām favorītēm Norvēģijai.

Pēc trim kārtām Latvijas izlase ir vienīgā, kas tikusi pie maksimālā deviņu punktu skaita. Otrā ar astoņiem punktiem ir Norvēģijas izlase, četri punkti ir Kazahstānai, Baltkrievijas un Francijas kontā ir pa trim punktiem, bet bez punktiem cīnās Itālijas izlase.

Ceturtdien Latvijas izlase tiksies ar pastarīti Itāliju, bet sestdien gaidāma, visticamāk, izšķirošā spēle pret Norvēģijas vienaudžiem.

Vietu spēcīgāko komandu divīzijā nopelnīs tikai grupas uzvarētāji.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase zaudēja vietu pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīrā, kad komandu vēl vadīja Vjačeslavs Nazarovs. Latvijas U-18 izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēja ceturto reizi vēsturē un otro gadu pēc kārtas.

Šogad izlasi trenē Ēriks Miļuns, sastāvā iekļaujot deviņus ārvalstīs spēlējošus hokejistus. Lielākā pārstāvniecība izlasē ir "Rīga" un "Sāga 97/Ogre Juniors" komandām - pa četriem hokejistiem, bet tāpat komandā ir hokejisti no ASV, Zviedrijas, Norvēģijas un Šveices klubiem.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:
vārtsargi - Toms Nuka ("Zemgale"/LLU), Matīss Edmunds Kivlenieks (ASV);
aizsargi - Jānis Puriņš ("Dinamo"/"Juniors"), Kirils Mitrofanovs ("Prizma"/"Rīga"), Kārlis Čukste ("Rīga 97"), Eduards Hugo Jansons, Eduards Fjodorovs (abi - "Sāga 97"/"Ogre Juniors"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras J18", Zviedrija), Maksims Ponomarenko ("Lorenskog", Norvēģija), Gvido Jansons ("Selects Hockey Academy", ASV);
uzbrucēji - Kirils Galoha, Rodrigo Ābols, Frenks Razgals, Gatis Sprukts (visi - "Rīga"), Ēriks Žohovs, Mārtiņš Dzierkals (abi - "Sāga 97"/"Ogre Juniors"), Filips Gundars Buncis ("Rīga 97"), Roberts Locāns (AIK J18, Zviedrija), Mārtiņš Vītoliņš ("Wings J18", Zviedrija), Rūdolfs Balcers (Stavangeras "Oilers", Norvēģija), Marks Lazarevs (GCK/"ZSC Lions U20", Šveice), Dāvis Zembergs (Bostonas "Jr.Bandits", ASV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!