Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāji nenolaida rokas, kad cīņā par palikšanu pasaules čempionāta elites divīzijā bija nonākuši divu vārtu iedzinējos, un izcīnīja svarīgu uzvaru, pēc kuras sajūtas ir fantastiskas, sacīja Latvijas komandas kapteinis Tomass Zeile.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase veica atspēlēšanos un pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 pārspēja Dāniju, saglabājot vietu pasaules čempionāta elites divīzijā.

"Tajā momentā sajūtas bija fantastikas. Tas Latvijai ir ļoti svarīgi," Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā citēts Zeile.

"Citreiz, nonākot divu vārtu iedzinējos, visi nolaiž galvas un ir sajūta, ka zaudē pat ģērbtuvē. Šoreiz mēs noturējām emocijas un palīdzējām viens otram. Es domāju, ka mēs gribējām uzvarēt nedaudz vairāk nekā dāņi."

Zeile ar vārtu guvumu izlīdzināja mača rezultātu minūti pirms spēles beigām, ievedot spēli pagarinājumā.

"Es sev teicu, ka vienkārši ir jāmet pa vārtiem. Es izdarīju metienu un ripa lidoja vārtu augšējā stūrī," turpināja latviešu hokejists.

Latvijas izlase pēcspēles metienos mainīja vārtsargu, vārtos stājoties Marekam Mitenam: "Mēs zinājām, ka viņš ir labāks vārtsargs "bullīšos. Tāpēc nebijām pārsteigti par trenera lēmumu," atzina Zeile.

Līdz ar to Latvijas izlase piedalīsies arī nākamā gada pasaules čempionātā, kas risināsies Slovākijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!