Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē piektdien Leonīds Beresņevs tika apstiprināts par jauno Latvijas U20 hokeja izlases galveno treneri, informē LHF.

57 gadus vecajam Leonīdam Beresņevam ir liela pieredze darbā gan ar jauniešu, junioru, gan ar pieaugušo hokeja komandām. No 1995. līdz 1999. un no 2005. līdz 2006. gadam bijis Latvijas valstsvienības galvenais treneris. Vairākkārt vadījis Latvijas U18 un U20 hokeja izlases.

Pēdējo reizi, 2010. gada nogalē, būdams Latvijas U20 hokeja izlases galvenais treneris, izcīnījis ceļazīmi uz augstāko divīziju. Šobrīd pieredzējušais hokeja speciālists ir iecelts par Latvijas virslīgas hokeja čempionāta HS "Rīga" komandas galveno treneri.

Pagājušajā pasaules čempionātā Latvijas U-20 izlase galvenā trenera Ģirta Ankipāna vadībā nespēja saglabāt vietu elites divīzijā.

Ir zināms, ka no 5. līdz 7. novembrim Baltkrievijā norisināsies starptautisks četru valstu turnīrs U-20 izlasēm. Latvijas junioru izlases pretinieki būs Baltkrievijas, Dānijas un Austrijas vienaudži. Pēdējās pārbaudes pirms pasaules čempionāta Latvijas U-20 hokeja izlasei ir paredzētas 8. un 9. februārī, kad mājās divas reizes spēkosies ar Kazahstānas junioriem.

Latvijas U-20 hokeja par vienīgo ceļazīmi uz pasaules čempionāta elites divīziju sacentīsies ar Vācijas, Norvēģijas, Austrijas, Itālijas un Kazahstānas vienaudžiem. Turnīrs no 13. līdz 19. decembrim norisināsies Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!