Foto: DELFI
Kārļa Zirņa trenētā Latvijas junioru U-20 izlase piektdien Ventspilī četru komandu pārbaudes turnīra noslēdzošajā mačā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) zaudēja Dānijas vienaudžiem.

Līdz ar to Latvijas U-20 izlase, kas šajā turnīrā startēja bez vairākiem līderiem, savu pēdējo pārbaudi pirms decembrī gaidāmā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra noslēgusi ar trim zaudējumiem trijās spēlēs un vieniem iemestiem vārtiem.

Turnīra ievadā latvieši ar 1:4 zaudēja Austrijai, bet piektdien ar 0:2 atzina Baltkrievijas junioru izlases pārākumu.

Pirms tam sestdien Baltkrievija ar 10:2 (4:1, 4:0, 2:1) pārspēja Austriju.

Baltkrievija turnīrā tika pie deviņiem punktiem, Dānija pieciem, Austrija četriem, bet Latvija palika bešā.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas čempionāts notiks Francijā, kurā Latvijas izlase tiksies ar mājiniekiem, kā arī Vācijas, Kazahstānas, Austrijas un Ungārijas vienaudžiem. Tikai turnīra uzvarētāji izcīnīs ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Zirnis šajā turnīrā komandā iekļāva divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus, no kuriem 11 spēlētāji šosezon pārstāv Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubu "Rīga".

Komandai Ventspilī bija jāiztiek bez Ziemeļamerikā spēlējošajiem Latvijas junioriem, tāpat vairāki spēlētāji ar valstsvienību piedalās Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā Francijā, kur Latvija pirmajā mačā ar 7:5 Baltkrieviju, bet otrajā duelī ar 4:1 uzvarēja Slovēniju.

Zirnim šajā turnīrā palīdzēja Frensiss Anzalone, kurš iepriekšējā sezonā kopā ar latviešu speciālistu strādāja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Božersitijas-Šrīvportas "Mudbugs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!