Foto: F64
Latvijas U-20 hokeja izlase zaudējusi izredzes atgriezties pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, jo ceturtdien Itālijā notiekošajā pirmās divīzijas A grupas turnīrā pirmo vietu un vienīgo ceļazīmi uz spēcīgāko izlašu sabiedrību sev priekšlaicīgi nodrošināja Baltkrievija.

Baltkrievijas izlase ceturtās kārtas mačā ar 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) pārspēja vienu no savām galvenajām konkurentēm Norvēģiju, gūstot ceturto panākumu tikpat spēlēs un kļūstot saviem pretiniekiem neaizsniedzama.

Mača gaitā baltkrievi izvirzījās vadībā ar 5:0, divreiz izceļoties Vjačeslavam Fadejevam.

Latvijas izlase ceturtdien spēkosies ar mājiniekiem itāļiem, bet turnīru sestdien noslēgs ar maču pret Norvēģiju, kas iepriekšējā čempionātā zaudēja vietu augstākajā divīzijā. Arī ar uzvarām abās atlikušajās spēlēs latvieši kopvērtējumā baltkrievus vairs nevar apsteigt, jo vienāda izcīnīto punktu skaita gadījumā pirmais papildu atlases kritērijs ir savstarpējo spēļu rezultāts.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā svētdien Latvija, gūstot četrus vārtus trešajā trešdaļā, ar rezultātu 5:1 pieveica vienaudžus no Austrijas, bet pirmdien ar 7:3 apspēlēja Slovēniju. Savukārt trešdien ļoti svarīgā cīņā Latvija ar 1:2 piekāpās Baltkrievijai.

Pašlaik maksimāli iespējamie 12 punkti četrās spēlēs ir Baltkrievijai, Norvēģija seko ar astoņiem punktiem, bet Latvija trīs mačos tikusi pie sešiem punktiem. Austrijas kontā ir četri punkti četrās cīņās, Itālija iekrājusi divus punktus trīs spēlēs, bet Slovēnija četros mačos guvusi tikai vienu punktu.

Pēc viena apļa turnīra ceļazīmi uz augstāko divīziju iegūs tikai kopvērtējuma uzvarētāji.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde bija izvirzījusi izlasei uzdevumu pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties pasaules čempionāta elites divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!