Foto: LETA
Latvijas hokeja uzbrucējs Marks Lazarevs noslēdzis līgumu ar Šveices augstākās līgas (NLA) klubu Ženēvas "Servette", trešdien pavēstīja vienība.

Līgums ar 22 gadus veco Lazarevu noslēgts uz vienu sezonu.

Lazarevs Šveicē spēlē kopš 2011.gada, bet divus gadus vēlāk viņš nonāca Cīrihes "Lions" paspārnē. Iepriekšējās divas sezonas viņš pavadīja Cīrihes kluba otrajā komandā, kas sacenšas pēc spēka otrajā līgā, bet pirms tam spēlēja junioru vienībā.

Aizvadītajā sezonā Lazarevs, kuram ir Šveices hokeja pilsonība, 44 spēlēs guva astoņus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles. Viņš bija pieteikts arī vienam NLA mačam, taču laukumā nedevās.

"Esmu lepns un laimīgs, pievienojoties "Servette" klubam. Ženēva ir pilsēta, kur hokejam atvēlēta īpaša vieta, un darīšu visu iespējamo, lai komanda sasniegtu savus mērķus," klubs citē Lazareva teikto.

"Marks ir hokejists ar augstu potenciālu un ir sasniedzis augstākās līgas līmeni. Jau iepriekšējā sezonā sekojām viņa sniegumam Cīrihes komandā. Viņš būs labs papildinājums komandai un, cerams, tajā paliks vairākus gadus," stāsta komandas galvenais treneris Kriss Maksorlijs.

Lazarevs pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlases, bet pieaugušo valstsvienībā viņš nav spēlējis.

"Servette" aizvadītajā sezonā NLA regulārajā čempionātā ieņēma astoto vietu, bet izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfinālā piekāpās "Bern" komandai.

2013./2014.gada sezonā Ženēvas komandu pārstāvēja Kaspars Daugaviņš.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!