Foto: RIA Novosti/Scanpix

Gaidāmajā hokeja sezonā debitēs jaunizveidots turnīrs "Baltic Hockey challenge", kurā Latviju pārstāvēs virslīgas klubu izlase, preses konferencē pirms hokeja virslīgas sezonas atklāja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Kā stāstīja Baldonieks, tad turnīrā startēs Latvija, Lietuva, Igaunija un viena pieaicinātā komanda. Igaunija kā turnīra rīkotāji varēja izvēlēties, kuru komandu izaicināt, un ceturtā dalībniece būs Somijas klubs Espo "Blues".

Baldonieks atklāja, ka pirmais turnīrs notiks Tallinā un tas risināsies novembra sākumā. Paredzams, ka Lietuva un Igaunija startēs savos spēcīgākajos sastāvos, savukārt Latvijas komandas sastāvu veidos virslīgas klubu spēlētāji. Tā kā tajā laikā arī galvenā valstsvienība aizvadīs spēlēs Eiropas Izaicinājuma turnīrā Slovēnijā, pastāv iespēja, ka kāds no lielās izlases treniņnometnes varētu pievienoties klubu izlasei.

Visticamāk, Latvijas klubu izlasi vadīs kāds no Latvijas čempionāta komandu treneriem. Baldonieks pauda vēlmi tikties ar klubu vadītājiem, lai par šo jautājumu izdiskutētu sīkumus.

Šis turnīrs jau iekļauts ir Starptautiskās Hokeja federācijas kalendārā, bet Baldonieks uzsvēra, ka Baltijas Izaicinājuma kauss ir nozīmīgs turnīrs šī reģiona hokeja attīstībai. Latvijai hokeja tradīcijas ir senākas nekā Igaunijai un Lietuvai, tomēr arī šo valstu izlases spēlē pasaules čempionāta pirmajā divīzijā, tāpēc nedrīkst nenovērtēt arī šīs komandas, stāstīja Baldonieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!