Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) nav izdevies vienoties ar leģendāro aizsargu Sandi Ozoliņu par viņa iesaistīšanos Latvijas izlases darbā, pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

Februāra sākumā Latvijas hokeja izlases pirmos treniņus Hārtlija vadībā vēroja arī Sandis Ozoliņš, kuru savā treneru korpusā vēlējās redzēt arī Hārtlijs. Tomēr LHF nav izdevies vienoties ar Sandi Ozoliņu par finansiālajiem noteikumiem, tāpēc šobrīd bijušais hokejists valstsvienībai nepalīdzēs.

Latvijas hokejisti pirmdien uzsāks gatavošanos pasaules čempionātam, kas maijā notiks Ķelnē. Pirmajos treniņos Sanda Ozoliņa vietā Hārtlijam uz ledus asistēs HK "Rīga" galvenais treneris Ronalds Ozoliņš. Viņš palīdzēs valstsvienības darbā, kamēr no darba Toljati "Lada" neatgriezīsies Artis Ābols, kas būs viens no Hārtlija palīgiem valstsvienībā.

"Ronalda pieaicināšanai ir divi iemesli. Pirmkārt, viņam būs iespēja mācīties no augstas klases speciālista, un, otrkārt, Ronalda palīdzība patiešām būs nepieciešama, jo Hārtlijs plāno intensīvus treniņus, tāpat Ozoliņš varēs iztulkot treneru teikto, ja kāds no spēlētājiem kaut ko nesapratīs," skaidro LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Latvijas izlases pirmajos treniņos piedalīsies divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēju, no kuriem lielākā daļa būs Rīgas "Dinamo" spēlētāji. Kopā ar izlasi būs arī nelielā savainojumā iedzīvojušais Artūrs Kulda, kurš gan sākotnēji piedalīsies komandas sapulcēs un kopīgajos pasākumos., taču pakāpeniski iekļausies arī treniņprocesā. Saudzējošā režīmā sākumā trenēsies aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kurš traumas dēļ izlaida sezonas beigu ciklu, bet ceturtdien treniņus sāks viens no uzbrukuma līderiem Lauris Dārziņš. Trīs dienas treniņos piedalīsies arī uzbrucēji Sandis Zolmanis un Koba Jass, kuriem vēl priekšā stāv cīņas Latvijas virslīgā "Kurbads" komandas rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!