Foto: LETA

Latvijas Hokeha federācija (LHF) noraidījusi Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) izplatīto informāciju, ka pēc balsojuma, kurā Latvija neieguva tiesības rīkot 2018.gada pasaules čempionātu, no amata atkāpies Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

"IIHF kļudains paziņojums! LHF prezidents Kirovs Lipmans neatkāpjas un paliek savā amatā!" vēsta LHF oficiālais "Twitter" konts.

Portālam "Delfi" LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs apstiprināja, ka Kirovs Lipmans paliek federācijas prezidenta amatā un esot "pārprasts".

Kā ziņojām, ceturtdien IIHF kongresa balsojumā Latvija piekāpās Dānijai cīņā par 2018.gada pasaules čempionāta rīkošanu, saņemot vien 12 balsis, kamēr par Dāniju nobalsoja 95 delegāti.

Rīga pasaules meistarsacīkstes uzņēma 2006.gadā un kopš tās reizes vēl trīsreiz neveiksmīgi pretendēja uz šā turnīra organizēšanu.

Lipmans pirmo reizi par LHF prezidentu kļuva 1994.gadā, un šo amatu ieņēma vienu gadu, kad viņu nomainīja Uģis Magonis. 1998.gadā viņš vēlreiz kļuva par LHF prezidentu, strādājot līdz 2014.gada maijam.

Viņa prezidentūras laikā Latvijā 2006.gadā notika pasaules hokeja čempionāts, kuru apmeklēja 324 794 skatītāji. Vidējais mača apmeklējums bija 5800 līdzjutēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!