Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) pieprasīs paskaidrojumus Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF) par vilcināšanos saistībā ar lēmuma pieņemšanu dopinga lietošanā apsūdzētā aizsarga Ralfa Freiberga lietā, atklāja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Kā zināms, pēc pērnā gada Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā.

Līdz šim oficiāls lēmums no IIHF puses par diskvalifikācijas apjomu Freiberga gadījumā nav bijis, tāpēc LHF grasās šai organizācijai lūgt paskaidrojumu, jo tik ilga vilcināšanās neesot izprotama.

Par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju. Tiesa, tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā, kur hokejists spēlē pašlaik.

Pats sportists savās pozitīvajās dopinga analīzēs vainojis nesakārtoto Krievijas antidopinga sistēmu un laboratoriju.

Pēc pozitīvajām dopinga analīzēm 23 gadus vecajam aizsargam vairs netika atļauts spēlēt Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Pērnā gada augustā viņš noslēdza līgumu ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Sentdžonsas "IceCaps", kas ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vinipegas "Jets" fārmklubs.

Sezonas lielāko daļu Freibergs gan pavadījis Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionātā, kur Ontario "Reign" kluba sastāvā viņš nospēlējis 35 spēles, guvis trīs vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles, turklāt iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +8. Dažas reizes latvietis izsaukts arī uz AHL, kur aizvadījis piecus mačus un izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pirms nepilniem diviem gadiem Freibergs piedzīvoja debiju Latvijas izlases sastāvā, piedaloties Somijā un Zviedrijā notikušajā pasaules čempionātā. Savukārt pērn viņš sacentās olimpiskajās spēlēs Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!