Prēmijas par sekmīgu startu pasaules čempionātā saņēmuši 34 Latvijas hokeja izlases spēlētāji, treneri, ārsti un menedžeri, pirmdien izplatītajā paziņojumā apgalvo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Pagājušajā nedēļā oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicētajā paziņojumā bija teikts, ka par izcilu sniegumu 2008.gadā Halifaksā notikušajā pasaules čempionātā ar 4216,82 latiem apbalvots hokejists Rodrigo Laviņš. Tikpat liela naudas balva piešķirta arī Arvīdam Reķim un Aleksandram Ņiživijam. Savukārt Georgijs Pujacs apbalvots ar 99,54 latiem.

Tomēr LHF uzsver, ka šie nav vienīgie prēmijas saņēmušie cilvēki un valsts piešķirtie finansiālie līdzekļi prēmijām veidojuši tikai desmito daļu no kopumā izmaksātajiem.

Kā informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretāre Vita Ļebedeva, prēmijas saņēmuši hokejisti Agris Saviels, Aleksandrs Jerofejevs, Aleksandrs Macijevskis, Aleksandrs Ņiživijs, Aleksejs Širokovs, Armands Bērziņš, Arvīds Reķis, Dmitrijs Žabotinskis, Edgars Masaļskis, Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Herberts Vasiļjevs, Juris Štāls, Jānis Sprukts, Jēkabs Rēdlihs, Kaspars Daugaviņš, Krišjānis Rēdlihs, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Cipulis, Mārtiņš Karsums, Rodrigo Laviņš, Segejs Naumovs, Viktors Blinovs un Raita Ivanāne māte Vera Ivanāne. Tāpat apbalvoti treneri Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš un Mihails Vasiļonoks, ārsts Jānis Kvēps, fizioterapeiti Boriss Lavrenovs un Fjodors Mazurs, fiziskās sagatavotības treneris Jurijs Ždanovs, ekipējuma menedžeris Mihails Šostaks, kā arī ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Tomēr konkrētus prēmiju apjomus Ļebedeva atteicās izpaust, atrunājoties, ka to varot uzzināt pie pašiem sportistiem vai Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Atgādinām, ka Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā ierindojās 11.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!