Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvija Hokeja federācijas (LHF) valde pirmdien sēdē atzinīgi novērtējusi Latvijas U-18 izlases sniegumu nupat aizvadītajā pasaules čempionātā.

Kā zināms, Latvijas jaunie hokejisti spēja nosargāt vietu pasaules čempionāta elites divīzijā, pārspēlēs par vietas saglabāšanu divreiz ar 5:3 uzvarot Vācijas vienaudžus un sērijā līdz diviem panākumiem triumfējot ar 2-0.

Pēc turnīra valstsvienības galvenais treneris Ēriks Miļuns izteicās, ka vietas nosargāšana elitē Latvijai ir lielisks sasniegums.

Visā turnīrā kopumā Latvija demonstrēja atzīstamu sniegumu, jau pirmajā turnīra spēlē pēc pirmās trešdaļas ar 3:2 esot vadībā pret spēcīgo Kanādu, bet visā mačā piedzīvojot neveiksmi ar 6:11.

Otrajā mačā Latvija ar 1:4 piekāpās Čehijai, bet pēc tam ar 1:3 kapitulēja Somijas valstsvienībai. Savukārt apakšgrupu turnīra noslēdzošajā cīņā Latvija ar 2:3 pagarinājumā piekāpās mājiniekiem no Šveices.

Pērn Latvijas jaunie hokejisti triumfēja pirmās divīzijas A grupas turnīrā, tādējādi atgriežoties augstākajā divīzijā, kur valstsvienībai tas bija piektais turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!