Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja virslīgas vadošo komandu duelī Jelgavas "Zemgale"/LLU sestdien pretinieku laukumā atspēlēja divu ripu deficītu un pagarinājumā uzvarēja ambiciozo Ogres "Kurbads" komandu, bet vēl vienā augšgala komandu mačā "Mogo" uzvarēja valsts čempioni "Liepāju".

Jelgavas komanda "Zemgale"/LLU sestdien pieveica "Kurbadu" ar 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 1:0).

Rezultātu atklāja viesi, kad precīzs bija Olafs Aploks, taču vēl pirmajā periodā "Kurbads" pēc Aleksandra Galkina un Mārča Zemberga metieniem spēja izvirzīties vadībā ar 2:1. Galkins šo sezonu sāka Francijas klubā Šamonī-Morzines "Pionniers", taču tagad ir pievienojies Latvijas vicečempioniem.

Savukārt otrajā trešdaļā Dāvis Straupe panāca jau 3:1 "Kurbads" labā, tomēr sekundi pirms otrās atpūtas Ēriks Ozollapa vienu ripu atspēlēja.

Izlīdzinājumu "Zemgale"/LLU panāca spēles 117 sekundes pirms pamatlaika beigām, vārtus gūstot Artjomam Ogorodņikovam, bet pagarinājumā uzvaru Jelgavas klubam izrāva aizsargs Eduards Hugo Jansons, kurš ir viens no pretendentiem uz vietu Latvijas junioru U-20 izlasē startam pasaules čempionātā.

"Zemgale"/LLU izcīnīja jau devīto uzvaru pēc kārtas. Arī iepriekšējā cīņā Haralda Vasiļjeva vadītā komanda uzvarēja pagarinājumā, ar 5:4 pārspējot "Rīgu". Tikmēr "Kurbadam" šis bija otrais zaudējums pēc kārtas, jo trešdien ar 2:6 nācās atzīt "Mogo" pārākumu.

Citā sestdien aizvadītajā spēlē "Mogo" viesos ar 5:4 (3:1, 2:2, 0:1) uzvarēja valsts čempioni "Liepāju", kas cieta jau sesto zaudējumu pēdējos septiņos mačos.

"Mogo" otrā perioda sākumā bija vadībā ar 4:1, turpinājumā ar grūtībām pārsvaru nosargājot. Uzvarētājiem Raimonds Vilkoits guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr pastarīšu duelī "Rīga" ar 8:2 (1:1, 3:0, 4:1) sagrāva "Pārdaugavu". Uzvarētājiem Daniels Riekstiņš guva vārtus un trīs reizes asistēja partneriem, bet pa divām ripām iemeta Juliāns Misjus un Rūdolfs Builis.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 44 punktiem 19 spēlēs joprojām atrodas "Zemgale"/LLU, kam piecus punktus zaudē divas spēles mazāk aizvadījusī "Mogo", kamēr "Kurbads" ar 35 punktiem 17 mačos ir trešajā pozīcijā.

Ceturtā ar 21 punktu ir čempione "Liepāja", ko tagad panākusi "Rīga", kamēr punkts mazāk ir "Prizmai", bet "Pārdaugava" 17 cīņu laikā pie punktiem nav tikusi.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte "Rīga 99"/"Tukums", bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola "Pārdaugava".

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja "Kurbads" un "Mogo", bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Liepāja" vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs", bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!