Foto: F64
Pie uzvaras Latvijas hokeja virslīgas regulārā čempionāta mačā trešdien tika "Liepāja", kas izbraukumā ar 5:4 (2:1, 2:3, 1:0) pieveica "Zemgali"/LLU, pārņemot turnīra līderes godu.

Lai gan šī mača rezultātu septītajā minūtē atklāja Jelgavas komandas hokejists Artūrs Āboliņš, pirmās trešdaļas turpinājumā viesi guva divus vārtus un pārņēma vadību. Otrā perioda 25.sekundē Raimonds Tūbelis panāca jau 3:1 par labu liepājniekiem, taču nākamo deviņu minūšu laikā "Zemgale"/LLU panāca neizšķirtu.

Otrā perioda laikā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, taču mača 48.minūtē uzvaru "Liepājai" nodrošināja Egils Kalns.

Liepājnieku sastāvā ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm šajā spēlē atzīmējās Tūbelis.

Pateicoties trešdien gūtajai uzvarai, "Liepāja" pārņēmusi virslīgas kopvērtējuma līderes godu - tās kontā ir 54 punkti 24 spēlēs, kas par vienu punktu ļauj apsteigt neseno Latvijas kausa ieguvēju "Mogo". Ogres "Kurbads" rēķinā tikmēr ir 50 punkti.

"Zemgale"/LLU ar 45 punktiem ieņem ceturto vietu, par deviņiem punktiem atpaliek "Prizma", kas aizvadījusi 26 mačus.

Sestajā pozīcijā ar 11 punktiem 25 spēlēs ir "Rīga", kuru vada par Latvijas valstsvienības galveno treneri pirmdien kļuvušais Leonīds Beresņevs, bet "Rīga99"/"Tukums" tikusi pie sešiem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!