Foto: Publicitātes foto
Negaidīti pārliecinošu zaudējumu Latvijas hokeja virslīgas regulārā čempionāta mačā sestdien cietusi viena no līdervienībām "Liepāja", kas izbraukumā ar 2:6 (1:2, 1:2, 0:2) piekāpās ambiciozajai "Mogo" komandai.

Maču labāk iesāka "Mogo", kuri pēc Ronalda Cinka un Dmitrija Šancovoja metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Tiesa, otrās trešdaļas pirmajā minūtē tablo vēstīja jau 2:2, jo neizšķirtu viesiem panāca Arturs Ozols un novembra virslīgas vērtīgākais hokejists Bruno Zabis. Turpinājumā gan vārtus guva tikai "Mogo" hokejisti, kurzemnieku būrī raidot četras bezatbildes ripas.

Uzvarētāju sastāvā ar vienu vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Cinks.

Kā zināms, "Liepājas" komandu ir pametis uzbrucējs Juris Upītis, bet vienības rindas papildinājis iepriekš Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga" spēlējušais aizsargs Ēriks Golubevs.

Citā sestdien aizvadītā mačā Latvijas čempione "Rīga"/"Prizma" izbraukumā ne bez grūtībām ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) pārspēja vienu no turnīra pastarītēm Jūrmalas HASC.

Rīdzinieki pirmajā periodā spēja panākt divu vārtu pārsvaru, kad izcēlās Viktors Lobačevs un Edgars Kurmis. Tiesa, mača vidū Jūrmalas vienība vienus vārtus atguva, ripu pretinieku būrī raidot Edgaram Lipsbergam.

Vēl vienā sestdien aizvadītā duelī "Zemgale"/LLU izbraukumā ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) apspēlēja "Ogre"/"Sāga 97" vienību. Jelgavas komandas sastāvā pa vārtiem guva Kristaps Millers un Didzis Jansons.

Kopvērtējuma vadībā atrodas "Kurbads", kas 16 spēlēs izcīnījis 37 punktus, bet par diviem punktiem mazāk ir "Liepājas" vienībai, kurai mačs rezervē. Savukārt trešo vietu ar 34 punktiem 16 cīņās ieņem "Mogo", bet 26 punktus 15 spēlēs ieguvusi čempione "Rīga"/"Prizma", no kuras trīs punktus ar vienu maču rezervē atpaliek "Zemgale"/LLU.

Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Sāga 97", kam seši punkti, un četrus punktus izcīnījusī Jūrmalas HASC komanda.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!