Foto: F64

Latvijas hokeja čempionāta spēlē trešdien "Liepāja" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (0:2, 1:0, 2:1, 1:0) uzvarēja valsts čempionvienību "Rīga"/"Prizma".

Pirmajā trešdaļā Edgars Kurmis un Miķelis Freimanis deva viesiem vadību ar 2:0, bet otrajā trešdaļā vienus vārtus atguva Edgars Homjakovs. Trešās trešdaļas vidū Sergejs Piskunovs atjaunoja rīdziniekiem divu vārtu pārsvaru, tomēr minūti vēlāk 2:3 panāca Klāvs Plānics. Trešdaļas 13.minūtē neizšķirtu atjaunoja Romāns Ņekļudovs.

Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, bet sekojušajā pēcspēles metienu sērijā uzvaru mājiniekiem nodrošināja Bruno Zabis.

Šī "Liepājas" komandai bija vien otrā uzvara pēdējās septiņās spēlēs, bet "Rīga"/"Prizma" pārtrauca trīs panākumu sēriju.

Kopvērtējuma "Mogo" rēķinā ir 51 punkts 22 mačos, bet par trim punktiem ar spēli rezervē atpaliek "Kurbads". Savukārt trešo vietu ar 43 punktiem 22 spēlēs ieņem "Liepājas" vienība.

Tikmēr 37 punktus 21 spēlē ieguvusi "Zemgale"/LLU, no kuras par punktu atpaliek čempione "Rīga"/"Prizma". Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Sāga 97", kam deviņi punkti, un četrus punktus guvusī Jūrmalas HASC komanda.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!