Latvijas komanda "Liepāja" nākotnē atkal varētu piedalīties Baltkrievijas hokeja čempionātā, intervijā portālam "Pressbol" izteicies nesen ievēlētais Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents Anatolijs Varivočiks.

Līdz pat 2013.gadam Baltkrievijas čempionātā spēlēja "Liepājas metalurga" komanda, pēdējā no sezonām izcīnot piekto vietu. Tomēr pēc rūpnīcas finanšu problēmām vienība pērn tika likvidēta, bet šogad tās vietā izveidota pilsētas domes atbalstītā "Liepāja", kas pagaidām sacenšas vienīgi Latvijas virslīgas čempionātā.

Kā izteicies Varivončiks, federācija vēlas palielināt vietējā čempionātā spēlējošo komandu ģeogrāfiju un interesi izrādot divas Krievijas vienības, kuru vidū ir arī Smoļenskas "Slavutiča".

"Tāpat veicu pārrunas ar "Liepāju", kuras finansiālā situācija pašlaik ir smagāka, tomēr ne bezcerīga - kluba vadītājs Mihails Vasiļonoks atzina, ka jautājums novembrī tiks izskatīts pilsētas domē," atklāja Varivončiks. Tāpat federācijas prezidents izteicās, ka Baltkrievija labprāt piesaistītu arī kādas Ukrainas un Polijas vienības.

"Liepājas metalurgs" komanda savas pastāvēšanas laikā par Latvijas hokeja čempionāta uzvarētāju kļuva astoņas reizes, bet Baltkrievijas ekstralīgā augstākais rezultāts bija pēdējā no sezonām izcīnītā piektā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!