Foto: DELFI

Latvijas hokeja klubs "Liepājas metalurgs" sestdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pieveica aizvadītās sezonas Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionvienību Ņeftekamskas "Toros".

Aizvadītajā cīņā pa vieniem vārtiem "Liepājas metalurga" labā guva Māris Diļevka, Artūrs Kuzmenkovs un Nerus Ališausks.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs" gaidāmajā sezonā debitēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīrā.

Tāpat "Liepājas metalurgs" arī nākamajā sezonā būs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" fārmklubs.

"Liepājas metalurga 2" komanda aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas uzvarēja vietējā čempionātā, bet pirmā komanda spēja iekļūt Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) izslēgšanas turnīrā, kā arī pārvarēja Kontinentālā kausa otro kārtu.

Savukārt kluba jauniešu komanda U-18 vecuma grupā izcīnīja pirmo vietu BAČ jaunatnes čempionātā, visas sezonas gaitā piedzīvojot tikai vienu zaudējumu.

Jau vēstīts, ka MHL A divīzijas turnīrā nākamajā sezonā startēs 33 komandas.

Gaidāmajā sezonā līga atgriezusies pie pirmās sezonas izspēles kārtības - vairs nebūs dalījums divīzijās, bet tikai Austrumu un Rietumu konferences. Rietumos spēlēs 17 komandas, bet Austrumos - 16, kas regulārajā čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru.

Turpinājumā izslēgšanas spēlēs astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā katras konferences komandas cīnīsies savā starpā, bet pusfinālā abu konferenču vienības savstarpēji spēlēs pēc "krusta principa".

Paredzams, ka pēc nākamās sezonas divas vājākās A divīzijas komandas izkritīs uz B divīziju, bet uz augšu nāks tikai viena komanda.

Gaidāmajā sezonā MHL startēs jau četras Latvijas komandas - A divīzijā jau trešo gadu startēs "Rīga", bet B divīzijā otro gadu sacentīsies "Juniors" un "Prizma/Rīga", bet debitēs "Liepājas metalurgs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!