Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) otrā posma pēdējā spēlē pirmdien ar rezultātu 4:6 (0:1, 2:2, 2:3) savā laukumā piekāpās "Gomeļ" vienībai, kurā viens no līderiem ir Latvijas aizsargs Atvars Tribuncovs.

Abas komandas šosezon savā starpā tikās sesto reizi, liepājniekiem piedzīvojot sesto neveiksmi.

Aizvadītajā cīņā "Liepājas metalurgs" komandā pa vieniem vārtiem guva Artūrs Kuzmenkovs, Ričards Birziņš, Artūrs Mickēvičs un Reinis Demiters.

Savukārt Tribuncovs šim mačam, kurā nevienai no komandām nekas vairs neizšķīrās, nebija pieteikts.

BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 78 punktiem 50 spēlēs ierindojās piektajā vietā, un jau iepriekš bija zināms, ka sacensību ceturtdaļfinālā tai būs jāspēkojas ar Grodņas "Ņeman".

Savukārt "Gomeļ" pamatturnīru noslēdza otrajā pozīcijā un ceturtdaļfinālā sacentīsies ar ievērojami pastiprināto "Junior" komandu, kuras sastāvā cīnās arī latviešu uzbrucējs Kaspars Saulietis.

Kā ziņots, arī šosezon bez "Liepājas metalurga" BAČ startē vēl desmit vietējie klubi.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēja četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņēma 1.-6.vietu, bet B grupā sacenšas komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīram kvalificēsies visas A grupas komandas un divas labākās B grupas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!