Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs" ceturtdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 2:5 (1:0, 1:3, 0:2) savā laukumā zaudēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Maskavas CSKA, kuru vada bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Šajā mačā vārtus liepājnieku labā guva Juris Upītis un Jānis Straupe.

Savukārt CSKA komandā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Deniss Paršins, bet pa vieniem vārtiem guva Iļja Zubovs, Jurijs Bucajevs un Jakovs Rilovs.

"Liepājas metalurga" vārtus sargāja Jānis Kalniņš, bet CSKA komandas vārtu drošība bija uzticēta Sergejam Gaidučenko.

Sestdien CSKA komanda, turpinot savu pirmssezonas treniņnometni Liepājā, aizvadīs pārbaudes maču ar Rīgas "Dinamo".

Kā ziņots, pirmajās divās pirmssezonas pārbaudes spēlēs "Liepājas metalurgs" ar 1:4 un 0:2 zaudēja Kazahstānas komandai Ustjkamenogorskas "Torpedo", kas ikdienā spēlē Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā.

Savukārt pēc tam "Liepājas metalurgs" piedalījās pārbaudes turnīrā Polijas pilsētā Toruņā. Šī turnīra pirmajā mačā liepājnieki ar 4:1 pieveica Polijas nacionālo valstsvienību, otrajā cīņā ar 7:0 sagrāva vietējo komandu Toruņas "Nesta Karawela", kurā spēlē latvieši Toms Bluks un Aivars Gaisiņš, bet trešajā spēlē ar 5:2 uzvarēja Polijas komandu "Tychy".

Jau vēstīts, ka uzreiz pēc iepriekšējās sezonas tika prognozēts, ka "Liepājas metalurgs" turpmāk nepiedalīsies Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), tomēr aprīļa pirmajā pusē kluba valde pieņēma lēmumu turnīrā startēt. Jau tad tika uzsvērts, ka "Liepājas metalurga" komanda BAČ turnīrā nākamsezon spēlēs, maksimāli izmantojot savus spēlētājus, kas būs būtiski viņu sportiskajā izaugsmē.

Dalību BAČ turnīrā "Liepājas metalurgs" uzskata par svarīgu kluba pastāvēšanā un attīstībā.

Jau vēstīja, ka "Liepājas metalurgs" BAČ aizvadītās sezonas ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 atzina Žlobinas "Metallurg" komandas pārākumu, bet pēc tam spēcīgākie hokejisti pievienojās "Liepājas metalurgs 2" vienībai, palīdzot tai triumfēt Latvijas atklātajā čempionātā.

Savukārt CSKA komanda aizvadītajā sezonā uzrādīja sliktāko rezultātu KHL no Maskavas klubiem, ar 59 punktiem ieņemot desmito pozīciju Rietumu konferencē un neiekļūstot Gagarina kausa izcīņā.

Kā ziņots, 60 gadus vecais Šuplers par Rīgas "Dinamo" galveno treneri strādāja kopš komandas izveidošanas 2008.gada vasarā. Visas trīs sezonas Latvijas klubs iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!