Foto: F64

Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē piektdien izbraukumā sagrāva "Mogiļev" komandu.

Mačā Latvijas vienība svinēja uzvaru ar rezultātu 5:0 (3:0, 1:0, 1:0).

Pirmajā trešdaļā viesu rindās precīzi bija Rodrigo Laviņš, Edgars Brancis un lietuvietis Povils Verenis, bet nākamajās divās trešdaļās pa reizei izcēlās Artūrs Mickevičs un Vents Feldmanis.

Nepārspēts šajā spēlē palika liepājnieku vārtsargs Jānis Auziņš, bet komanda vārtus nav zaudējusi jau trīs mačos pēc kārtas.

Jāizceļ, ka Laviņam gūtie vārti bija pirmie kopš nosūtīšanas no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo".

"Mogiļev" komandas sastāvā uz šo spēli atkal nebija pieteikts jaunais uzbrucējs Ivans Dmitrijevs.

Pēc šīs spēles "Liepājas metalurgs" izbraukumā aizvadīs vēl četras cīņas, bet nākamā BAČ mājas spēle liepājniekiem paredzēta vien 4.oktobrī.

Kā ziņots, iepriekšējās divās spēlēs liepājnieki savā laukumā divreiz tikās ar BAČ vicečempioniem Grodņas "Ņeman", izcīnot divas "sausās" uzvaras ar 2:0 un 1:0.

"Liepājas metalurgam" no Rīgas "Dinamo" pievienojušies pieredzējušie spēlētāji Laviņš un Ģirts Ankipāns, kuri komandā iegūst nepieciešamo spēļu praksi. Tāpat klubam izīrēts uzbrucējs Roberts Bukarts.
Ar 12 punktiem septiņās spēlēs "Liepājas metalurgs" kopvērtējumā pašlaik atrodas trešajā vietā, bet "Mogiļev" ar sešiem punktiem septiņos mačos ieņem desmito pozīciju.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad bez "Liepājas metalurga" BAČ startē arī desmit vietējie klubi.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīram kvalificēsies visas A grupas komandas un divas labākās B grupas komandas.

Jau vēstīts, ka "Liepājas metalurga 2" komanda aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas uzvarēja vietējā čempionātā, bet pirmā komanda spēja iekļūt BAČ izslēgšanas turnīrā, kur izstājās pēc ceturtdaļfināla, kā arī pārvarēja Kontinentālā kausa otro kārtu.

Šajā sezonā "Liepājas metalurgs" startē arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!