Latvijas virslīgas hokeja čempionāta spēlēs trešdien pie pārliecinošām uzvarām tika "Liepājas" un "Kurbads" komandas.

Liepājnieki savā laukumā ar 9:3 (5:0, 2:2, 2:1) sagrāva "Ogre"/"Sāga 97" vienību, cīņas gaitā izvirzoties vadībā ar 6:0.

Pa diviem vārtiem "Liepājas" labā guva Bruno Zabis un Valters Freijs, bet viesu rindās Ēriks Žohovs izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr "Kurbads" savā laukumā ar 6:1 (2:0, 2:1, 2:0) pārspēja "Zemgale"/LLU vienību, gūstot mača pēdējos četrus vārtus pēc kārtas.

Henrijs Uzraugs, Ēriks Bisenieks un Edmunds Kniksts mājinieku sastāvā iekrāja pa vieniem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei, bet jelgavnieku labā vienīgos vārtus guva Valentīns Feoktistovs.

Čempionāta kopvērtējuma pirmajā vietā ar piecās spēlēs izcīnītiem 12 punktiem ir "Liepāja", bet ar 11 punktiem četros mačos seko "Rīga"/"Prizma". Par punktu mazāk piecos mačos ir "Kurbads" komandai, "Zemgale"/LLU ir ceturtā ar deviņiem punktiem sešās cīņās, bet seši punkti četrās spēlēs ir "Mogo" vienībai. Trīs punkti tikmēr ir "Ogre"/"Sāga 97" komandai, savukārt septīto, pēdējo, vietu ieņem Jūrmalas HASC, kas cietusi neveiksmes visās piecās aizvadītajās cīņās.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepājas pilsēta.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!