Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā kā pirmā iekļuvusi Tampabejas "Lightning" komanda, kas sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pārspēja Detroitas "Red Wings".

Sērijas piektajā spēlē "Lightning" savā laukumā ar rezultātu 1:0 pārspēja detroitiešus. Uzvaras vārtus trešajā periodā guva Alekss Killorns, precīzi metot spēles pamatlaika 59. minūtē. Savukārt vārtsargs Bens Bišops atvairīja visus 34 pretinieku metienus.

Tikmēr latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis netika savas komandas spēles pieteikumā.

Tikmēr no izstāšanās no Stenlija kausa izglābusies pašreizējā čempionvienība Čikāgas "Blackhawks", kas izbraukumā ar rezultātu 4:3 pagarinājumā uzvarēja Sentluisas "Blues", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-3.

Otrajā periodā Marians Hosa izvirzīja vadībā "Blackhawks", bet Džeidens Švarcs rezultātu izlīdzināja. Artjoms Aņisimovs un Artēmijs Panarins panāca 3:1 Čikāgas komandas labā, bet trešajā periodā Robijs Fabri un Deivids Beikss rezultātu izlīdzināja. Spēle turpinājās pagarinājumā, bet pirmajās 20 minūtēs uzvarētāju neizdevās noskaidrot. Nācās spēlēt otro pagarinājumu, kurā Patriks Keins izrāva savai komandai uzvaru.

Uzvaras attālumā no otrās kārtas nonāca Pitsburgas "Penguins", kas ar 5:0 izbraukumā sagrāva Ņujorkas "Rangers". Sērijā rezultāts kļuva 3-1.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Jevgeņijs Malkins, reizi precīzi bija Ēriks Fers, Patriks Hornkvists un Konotrs Šīrijs.

Savukārt Anaheimas "Ducks" komanda ar 4:1 viesos pieveica Nešvilas "Predators", sērijā izlīdzinot rezultātu.

Mača otrajā minūtē Raiens Getclafs izvirzīja vadībā "Ducks", bet 32. minūtē Maiks Fišers panāca 1:1. Turpinājumā "Ducks" labā vārtus guva Neits Tompsons, Džeimijs Makgins un Andrū Kogliano.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!