Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning" ceturtdien uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) nosūtīja latviešu vārtsargu Kristeru Gudļevski.

Tādējādi Gudļevskis jauno sezonu nesāks NHL, bet gan AHL klubā Sirakūzu "Crunch", kurā aizvadījis lielāko daļu karjeras Ziemeļamerikā.

24 gadus vecais Gudļevskis piedalījās visās līdzšinējās četrās "Lightning" pārbaudes spēlēs pirms jaunās sezonas. Pirmajā mačā Gudļevskis aizvadīja cīņas pirmo daļu, atvairīja 21 no 23 metieniem, bet "Lightning" ar 2:3 zaudēja Karolīnas "Hurricanes". Savukārt nākamajā pārbaudes Gudļevskis palika "sausā", atvairot 21 metienu, bet viņa komanda ar 2:0 pieveica Floridas "Panthers".

Pēc tam vēl divās spēlēs Gudļevskis bija "Lightning" pieteikumā, bet palika rezervē. Šajos mačos vārtus sargāja Bens Bišops un Andrejs Vasiļevskis, kuri pēdējā laikā bijuši Tampas komandas pamatsastāva vārtsargi. Visticamāk, ka tagad treneri izlēmuši, ka arī šīs sezonas sākumā "Lightning" pamatsastāvā pirmie divi vārtsargi būs pieredzējušais Bišops un jaunais krievu talants Vasiļevskis.

Gudļevskis AHL aizvadījis 121 spēli. Sirakūzas klubs pārbaudes spēles pirms jaunās sezonas uzsāks sestdien, bet "Crunch" pirmā spēle jaunajā sezonā paredzēta 15. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!