Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning", kuru aizvadītajā sezonā pārstāvēja latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, pagarinājis līgumu ar komandas kapteini kanādieti Stīvenu Stemkosu.

Līgums pagarināts uz astoņiem gadiem. Tiek vēstīts, ka Stemkoss sezonā saņems aptuveni 8,5 miljonus ASV dolāru (7,66 miljoni eiro) lielu algu kopā ar bonusiem.

"Esmu sajūsmā turpināt spēlēt "Lightning" nākamos astoņus gadus. Spēlētājiem bieži neizdodas visu karjeru pavadīt vienā organizācijā, taču ceru, ka šis līgums man ļaus to paveikt kopā ar Tampabeju," paziņojumā sacīja Stemkoss.

2008.gada NHL draftā "Lightning" izvēlējās Stemkosu ar pirmo numuru. Aizvadītajā sezonā viņš 77 regulārā čempionāta spēlē guva 36 vārtus un veica 28 rezultatīvas piespēles.

2010. un 2012.gadā Stemkoss ieguva Morisa Rišāra balvu, ko pasniedz NHL sezonas labākajam vārtu guvējam.

Jau ziņots, ka "Lightning" aizvadītajā sezonā Stenlija kausa izcīņā aizkļuva līdz pusfinālam, taču savainojuma dēļ Stemkoss izslēgšanas turnīrā aizvadīja tikai vienu maču. Savukārt pērn Tampabeja sasniedza Stenlija kausa finālu.

"Lightning" pirmdien Gudļevskim izteica kvalifikācijas līguma piedāvājumu, līdz ar to latviešu vārtsargs 1.jūlijā nekļūs par brīvo aģentu.

Gudļevskis ierobežoti brīvā aģenta statusā varēs saņemt līguma piedāvājumus no citām NHL komandām, bet viņu vienībām būs 48 stundas laika, lai piedāvātu līdzvērtīgus nosacījumus.

Aizvadītajā sezonā Gudļevskis pārsvarā spēlēja "Lightning" fārmklubā Sirakjūsas "Crunch" Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet vienu maču latviešu vārtsargs nospēlēja NHL regulārajā čempionātā. Viņš tika pieteikts arī sešām Stenlija kausa spēlēm, tomēr visus mačus Gudļevskis pavadīja uz rezervistu soliņa.

Jau vēstīts, ka Bufalo "Sabres" komanda izteikusi kvalifikācijas līguma piedāvājumu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, savukārt Vankūveras "Canucks" komandā, visticamāk, nepaliks Ronalds Ķēniņš, kurš varētu kļūt par neierobežoti brīvo aģentu.

Savukārt vērienīgu maiņas darījumu veikušas Monreālas "Canadiens" un Nešvilas "Predators" komandas, apmainoties ar olimpiskajiem čempioniem.

"Canadiens" savā īpašumā ieguva aizsargu Šī Vēberu, kurš Kanādas izlases rindās izcīnīja zeltu 2010.gada Vankūveras un 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, tikmēr "Predators" pretī saņēma Pernelu Karlu Subanu, kurš ir Soču Olimpiādes čempions.

30 gadus vecais Vēbers pēdējās 11 sezonas pavadīja "Predators" komandā un četras reizes piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē. Aizvadītajā sezonā 78 regulārā čempionāta spēlēs viņš guva 20 vārtus un veica 31 rezultatīvu piespēli.

27 gadus vecais Subans aizvadītajā sezonā guva sešus vārtus un izdarīja 45 rezultatīvas piespēles, bet 2013.gadā Subans tika atzīts par NHL sezonas labāko aizsargu.

2014.gadā Subans noslēdza līgumu uz astoņām sezonām par 72 miljoniem ASV dolāru (64,92 miljoni eiro), kļūstot par līgas apmaksātāko aizsargu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!