Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajiem pusfināla dalībniekiem svētdien, 6. maijā, kļuva Tampabejas "Lightning" un Lasvegasas "Knights", kas turpina pārsteigt hokeja pasauli savā NHL debijas sezonā.

"Knights" svētdien viesos Sanhosē ar 3:0 "sausā" uzvarēja "Sharks", sērijā pārspējot pretiniekus ar 4-2. Tagad Stenlija kausa pusfinālā jeb Rietumu konferences finālā "Knights" tiksies ar Vinipegas "Jets" vai Našvilas "Predators".

Otrajā periodā "Knights" rindās izcēlās Džonatans Marčeso un Neits Šmits, bet punktu Lasvegasas komandas uzvarai pielika Kodijs Īkins, divas minūtes pirms pamatlaika beigām raidot ripu tukšos pretinieku vārtos. "Knights" sastāvā "sausais" mačs Markam Andrē Flerī, kurš atvairīja 21 metienu.

"Knights" līdz ar šo panākumu atkārtojusi Sentluisas "Blues" 1968. gada varoņdarbu – klubs savā debijas sezonā pārvarējis divas Stenlija kausa izcīņas kārtas.

Savukārt Austrumu konferencē par pirmo finālisti kļuva "Lightning", kas Stenlija kausa otrās kārtas sērijas piektajā mačā savās mājās ar 3:1 (0:1, 2:0, 0:1) pieveica Bostonas "Bruins". Sērijā "Lightning" uzvarēja ar 4-1, bet tagad Stenlija kausa pusfinālā tiksies ar Vašingtonas "Capitals" vai Pitsburgas "Penguins". Zaudējuši sērijas pirmo maču, Tampas hokejisti pēc tam guva četras uzvaras pēc kārtas, un tagad gaidīs savus pretiniekus Stenlija kausa pusfinālā.

Sērijas piektajā spēlē pirmā perioda pēdējā minūtē Deivids Krejči izmantoja vairākumu un vadībā izvirzīja "Bruins". Otrā perioda vidū četru minūšu laikā Breidons Points un Džejtī Millers panāca 2:1 Tampas hokejistu labā, bet mača priekšpēdējā minūtē Antons Stralmans ripu raidīja jau tukšos "Bruins" vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!