Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning", kura sistēmā spēlē Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis, uz Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Sirakūzas "Crunch" nosūtījuši latvieša sīvāko konkurentu Andreju Vasiļevski, trešdien paziņojis komandas ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans.

Kaut "Lightning" komanda sīkāk šo darījumu nav komentējusi, paredzams, ka Vasiļevskis piedalīsies trešdien gaidāmajā AHL spēlē, bet pēc tam atgriezīsies NHL, jo pašlaik Tampabejas vienībai ir četras dienas ilgs pārtraukums.

Bez Vasiļevska šobrīd "Lightning" komandā vārtsargu pozīcijā vēl ir tikai Bens Bišops.

Pašlaik 20 gadus vecais Krievijas hokeja izlases vārtsargs desmit NHL spēlēs ir izcīnījis četras uzvaras pamatlaikā. Vasiļevskis vidēji spēlē ielaidis 2,46 vārtus, atvairot 91,2 procentus no pretinieku izdarītajiem metieniem.

NHL debitants savu pirmo uzvaru izcīnīja pagājušā gada 16.decembrī, kad "Lightning" vienība ar 3:1 uzvarēja Filadelfijas "Flyers". Vasiļevskis savā debijas spēlē parādīja lielisku sniegumu, atvairot 23 no 24 "Flyers" izdarītajiem metieniem, un tika nominēts par trešo spēles zvaigzni. Četras dienas pēc tam Vasiļevskis atvairīja 45 Ņujorkas "Islanders" izdarītos metienus, uzstādot jaunu "Lighning" vārtsargu debitantu rekordu.

"Crunch" rindās Vasiļevskis šosezon ir aizvadījis 24 spēles, 14 no tām izcīnot uzvaras. AHL Vasiļevskis vidēji spēlē ielaidis 2,38 vārtus, atvairot 91,9 procentus no pretinieku izdarītajiem metieniem. Decembra vidū viņš tika nosaukts par AHL nedēļas spēlētāju, kad divās izcīnītajās uzvarās ielaida tikai vienus vārtus un atvairīja 98,2 procentus no metieniem. Tjumeņā dzimušais sportists decembra sākumā izcīnīja divas sausās uzvaras pēc kārtas.

2012.gada jauno spēlētāju izvēlē Vasiļevski draftēja Tampabejas "Lightning" komanda, kad viņš tika izvēlēts pirmajā kārtā ar 19.numuru.

Šī ir Vasiļevska pirmā sezona Ziemeļamerikas hokejā, bet pērnajā pavasarī viņš ar Krievijas valstsvienību triumfēja pasaules čempionātā.

"Crunch" ar 72 punktiem 53 mačos atrodas AHL Austrumu konferences kopvērtējuma līderpozīcijā, bet "Lightning" ar 80 punktiem 62 mačos ieņem otro vietu NHL Atlantijas divīzijas vērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!