Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" vārtsargs Bens Bišops sestdien regulārā čempionāta mačā pret Sanhosē "Sharks" guva savainojumu, kā dēļ nevarēja turpināt maču.

"Lightning" sestdien viesos ar 4:3 pārspēja "Sharks", bet savainojumu Bišops guva trešā perioda vidū, kad Tampabejas vienība atradās vadībā ar 4:2.

Traumu amerikānis guva pēc tam, kad "Sharks" čehu uzbrucējs Tomāšs Hertls, cīnoties par pozīciju vārtu priekšā, iebakstīja Bišopam ar nūju sejā.

Pēc gūtā savainojuma Bišops spēli nevarēja turpināt, bet viņa vietā vārtos stājās krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš atlikušajās 11 minūtēs atvairīja septiņas no astoņām "Sharks" komandas mestajām ripām, palīdzot "Lightning" nosargāt uzvaru.

Savukārt Bišops divarpus periodu laikā tvēra 24 no 26 pretinieku komandas izdarītājiem metieniem.

Ar diviem vārtiem uzvarētāju labā izcēlās Ņikita Kučerovs, kurš tika atzīts par pirmo mača zvaigzni.

Pēc spēlēs "Lightning" treneris Džons Kūpers paziņoja, ka Bišopam viss būs kārtībā, taču nevarēja apgalvot, vai viņš varēs doties laukumā svētdienas mačā, kas viesos tiks aizvadīts pret Losandželosas "Kings".

Tikmēr pats Bišops svētdien paziņoja, ka jūtās labi un ir gatavs svētdienas spēlei pret "Kings".

"Esmu gatavs spēlēt šovakar. Savainojums bija biedējošs, bet varēja būt arī ļaunāk," teica Bišops, kuram pēc saņemtā sitiena pa aci neesot radušās nekādas redzes problēmas.

Kā zināms, "Lightning" sistēmā spēlē arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš kāda Tampabejas vārtsarga traumas gadījumā var tikt izsaukts no vienības fārmkluba Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas "Crunch".

Ar 29 punktiem 27 spēlēs "Lightning" ieņem sesto vietu Atlantijas divīzijā, bet Austrumu konferencē tā ir 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!