Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" zvaigzne Stīvens Stemkoss ceļgala traumas dēļ varētu nespēlēt pat pusgadu.

Pašlaik 26 gadus vecais Stemkoss plēsis labās kājas menisku un tuvākajā laikā viņam tiks veikta operācija. Atlabšana pēc šādām traumām ir 4-6 mēnešus ilga.

Hokejists savainojumā iedzīvojās otrdien NHL regulārā čempionāta spēlē izbraukumā pret Detroitas "Red Wings", bet trešdien "Lightning" paziņoja, ka Stemkoss traumas dēļ kādu laiku spēlēt nevarēs.

Stemkoss šosezon 17 spēlēs guvis deviņus vārtus un atdevis 11 rezultatīvas piespēles, būdams labākais vārtu guvējs komandā.

Kanādiešu uzbrucējs jau iepriekš savā karjerā saskāries ar nopietnām traumām. Vēl 2013./2014.gada sezonā viņš lauza kāju, kas hokejistam lika izlaist lielāko daļu sezonas.

Stemkoss visu savu karjeru pavadījis "Lightning" klubā, turklāt šovasar ar to pagarināja līgumu uz astoņiem gadiem, bet spēlētāja gada alga ir 8,5 miljoni dolāru (astoņi miljoni eiro).

2010. un 2012.gadā Stemkoss ieguva Morisa Rišāra balvu, ko pasniedz NHL sezonas labākajam vārtu guvējam.

Savas NHL karjeras laikā Stemkoss regulārajā turnīrā 586 spēlēs guvis 321 vārtus un veicis 261 rezultatīvu piespēli. Savukārt Stenlija kausa izcīņas 49 mačos viņa rēķinā ir 15 vārti un 20 rezultatīvas piespēles.

Ceturtdien "Lightning", kuras sistēmā atrodas latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, viesosies pie latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres".

"Lightning" ar 21 punktu 17 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, bet "Sabres" ar 14 punktiem ir priekšpēdējā 16 komandu konkurencē. Savukārt Atlantijas divīzijā Tampabejas hokejisti ir trešie, bet Bufalo komanda atrodama pēdējā pozīcijā starp astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!