Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) trešdien lems par Latvijas izlases galvenā trenera amatu, bet LHF prezidentam Kirovam Lipmanam esot alternatīva pašreizējam galvenajam trenerim Tedam Nolanam, vēsta laikraksts "Diena".

"Diena" aptaujāja vairākus LHF valdes locekļus, kuri izteikušies par Nolana atstāšanu amatā, bet Lipmans grasās kanādiešu speciālistam piedāvāt mazāku atalgojumu.

"Viņš prata saliedēt komandu grūtā brīdī, un čempionāta gaitā izlases sniegums uzlabojās. Man simpatizē arī Nolana pieeja, ka izlasē ir jāspēlē tiem, kuri to patiešām vēlas. Tāds ir mans viedoklis, bet liela nozīme jau būs Kirova (Lipmana) viedoklim. Viņš tomēr maksā Nolanam algu, tāpēc arī ir tiesīgs pieņemt lēmumu.," saka Latvijas hokeja leģenda un HF valdes loceklis Helmuts Balderis.

"Es teikšu tā, ka nebūs viegli pieņemt lēmumu. Iepretim Nolanam ir liela jautājuma zīme," saka Lipmans, "Tomēr divus gadus pēc kārtas pasaules čempionātā izvirzīto uzdevumu Nolans nav izpildījis. Man būs saruna ar viņa aģentu. Šā iemesla dēļ piedāvāšu algas samazinājumu, jo neredzu iemeslu, kāpēc Nolanam maksāt tik lielu summu, ja uzdevums netiek izpildīts."

Lipmans neslēpa sašutumu par dažiem Nolana lēmumiem, dēļ kuriem, pēc viņa domām, Latvija nav iekļuvusi ceturtdaļfinālā. "Es biju neizpratnē, kāpēc uz pēdējo pārbaudes spēli ar Franciju neaizlidoja vairāki vadošie spēlētāji. Vai tad, piemēram, Spruktam vai Dārziņam klubā šosezon bija tik liela slodze, ka viņiem vajadzēja dot atpūtu? Čempionātā ar katru nākamo spēli viņi spēlēja tikai labāk. Pret Franciju noteikti vajadzēja pārbaudīt arī vārtsargu Edgaru Masaļski. Man ir prieks, ka Masaļskis patiešām ir īstens savas valsts patriots un raujas laukumā, lai palīdzētu izlasei, taču vēl pirms atbildīgās spēles ar Austriju vajadzēja tikt skaidrībā, vai viņš ir gatavs par visiem simts procentiem spēlēt."

Lipmans pieļāva, ka trešdien LHF valde vēl netiks skaidrībā par galveno treneri, jo Nolana aģents varētu prasīt ilgāku laiku, lai "tiktu skaidrībā par visām niansēm".

Tomēr LHF prezidents ļāvis noprast, ka uz valstsvienības trenera krēslu ir alternatīva kandidatūra, kurai otrdien – dienu pirms LHF valdes sēdes – vajag dot atbildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!