Foto: twitter.com/UlvisBrozhe

Latvijas un Dānijas hokeja izlašu pārbaudes spēles laikā "Arēnā Rīga" paceltā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam neglaimojošā plakāta autori ir vēlējušies parādīt, ka Latvijas hokeja fani neatbalsta Lipmanu, kā viņš apgalvo, un arēnu ir pametuši pēc apsargu aicinājuma plakātu novākt.

Latvijas un Dānijas hokeja izlašu spēles laikā tribīnēs tika pacelts plakāts ar aicinājumu Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam atkāpties no amata.

Kā novēroja portāls "Delfi", apsargi pēc neilga brīža šīm personām palūdza plakātu novākt. LHF skaidroja, ka plakāta turētājiem tika piedāvāts turpināt skatīties maču vai piketēt ārpusē atbilstoši likumdošanas prasībām, un vīrieši esot izvēlējušies arēnu pamest. Ārpus "Arēnas Rīga" šis plakāts netika novērots. Plakāta saturs esot bijis "cieņu aizskarošs".

"Ir pilnīgi saprotams, ka cilvēkiem ir savs viedoklis, var piketēt, bet te ir sporta sacensības un politiska rakstura aicinājumi tribīnēs nav pieļaujami," norāda LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Pretējs skaidrojums ir vienam no plakāta turētājiem Vadimam, kurš stāsta, ka apsargi uz puišu lūgumu atļaut turpināt skatīties spēli, esot atbildējuši ar noraidījumu, ja jau viņi esot atnākuši "piketēt". "Mums teica, ja nebūsim rāmi un neiesim ārā, netiksim uz "Dinamo" spēlēm, uz kurām mums ir abonementi," portālam "Delfi" pastāstīja Vadims. "Uz jautājumu, kas mūsu plakātā ir aizskarošs, atbildi nesaņēmām, tāpat kā uz jautājumu par provokāciju."

"Nožēloju, ka neieslēdzu telefonā diktofonu," piebilst Vadims. "Jo tā bija mana iniciatīva, ka mēs salokām plakātu un turpinām skatīties spēli. Tagad gaidām atbildi no "Arēnas Rīga" - viss atkarīgs no sankcijām vai iesim tiesāties."

Visi fanu līdzpaņemtie plakāti pie ienākšanas arēnā tiek pārbaudīti, vai to saturs nav aizskarošs, bet šis konkrētais plakāts esot ienests ar citu saukli un jau arēnā uz tā uzrakstīts aicinājums Lipmanam atkāpties.

"Mēs aicinām Lipmanu atstāt amatu, jo viņš nav pietiekami kompetents un grauj savu un Latvijas hokeja reputāciju," saka Vadims. "Gribējām parādīt, ka tie ir meli, ko viņš stāsta intervijās, ka visi Latvijas hokeja līdzjutēji viņu atbalstot. Mums nav svarīga publicitāte, mums bija svarīgi parādīt, ka fani nav viennozīmīgi Lipmana pusē."

Latvijas sporta fanu kluba "Namejs" vadītājs Jānis Barkāns apstiprināja, ka pazīstot abus protestētājus, bet viņi nav kluba biedri un plakāts izvietots nesaistīti ar to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!