Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ir nobažījies par 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra norises laiku, kas ir Latvijas izlasei ļoti nepiemērotā periodā, un gatavojas šo jautājumu apspriest "visaugstākajā līmenī" - ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadību.

"[Izvēloties olimpiskā kvalifikācijas turnīra datumus], Starptautiskā Hokeja federācija neiedomājās ņemt vērā KHL kalendāru," norāda LHF prezidents. "Pirmā spēle kvalifikācijas turnīrā Latvijai ir nākamā gada 1. septembrī, bet ja KHL atkal gribēs sezonu sākt augustā, kā šogad, mēs uz izlasi nedabūsim Rīgas "Dinamo" spēlētājus. Tāpēc es tagad cīnos, lai nākamgad KHL čempionāts sāktos vismaz 7. septembrī. Tas būs ļoti grūti, bet es cīnīšos, jo no šīs situācijas cietīs tikai divas valstis - mēs un Baltkrievija."

"Tāpēc uzaicināju uz Rīgu IIHF prezidentu Renē Fāzelu, lai izskaidrotu, ko viņš ir izdarījis," saka Kirovs Lipmans. "Tas mums šobrīd ir vissāpīgākais jautājums. Ja viss KHL paliks kā šogad, galvoju, ka mēs nedabūsim nevienu Rīgas "Dinamo" spēlētāju. Tad mums nemaz nav vērts spēlēt [kvalifikācijas turnīrā]!"

Kā ziņojām, 2016. gadā no 1. līdz 4. septembrim Latvijas hokeja izlase savu skatītāju priekšā par vienīgo ceļazīmi uz 2018.gada olimpiskajām spēlēm sacentīsies ar Vāciju, Austriju un vienu no priekšatlases grupas uzvarētāju.

Runājot par Latvijas hokeja izlases galvenā trenera kandidātiem, Lipmans norādīja, ka laika izvēlēties vēl ir gana - nosauktais termiņš ir 1. februāris. "Mums ir treneris U18, U20 izlasei, nākamais solis ir nacionālā izlase. Visu laiku notiek pārrunas, vēl vakar vienam pazīstamam aģentam no Ziemeļamerikas uzdevu meklēt, jo godīgi sakot, Eiropā un Krievijā neredzu nevienu variantu," saka LHF prezidents. "Pārbaudes spēlēs strādās Kārlis Zirnis, kam palīdzēs Ēriks Miļuns, jo izlasē varētu būt daudz U20 izlases spēlētāju."

Par potenciālajiem kandidātiem runājot, Lipmans pastāstīja, ka Teds Nolans vēloties atkal strādāt ar valstsvienību, bet pirms kāda laika medijos parādījušas ziņas par Kari Heikilas iespējamo darbu ar izlasi nosauca par "baumām". "Kas attiecas uz Kari Heikilu kā izlases treneri, tās ir baumas," saka LHF prezidents. "Protams, gribētos, lai viņam veicas ar "Dinamo", bet personīgi mani nedaudz uztrauc tas, ka piecu gadu laikā KHL viņš nomainījis četras komandas. Neko negribu pārmest, bet tas kaut ko nozīmē…"

"Teds Nolans ir gatavs braukt un strādāt, viņš ir viens no trenera kandidātiem, tikai ir jāgaida, kā atrisināsies attiecības ar "Sabres" - galīgo lēmumu klubs pieņems decembrī, tāpēc līdz tam laikam viņš neko nevar mums konkrēti atbildēt," turpina Lipmans.

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera atalgojums tiek plānots uz sešciparu skaitli. "Domāju, alga būs 100 tūkstoši, un tas, manuprāt, nav maz," norāda LHF prezidents.

Kā zināms, Latvijas hokeja izlase palika bez galvenā trenera, kad LHF nolēma no darba atbrīvot Aleksandru Beļavski, kurš valstsvienību vadīja vienu pasaules čempionāta ciklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!