Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans neesot apmierināts ar valstsvienības galvenā trenera Leonīda Beresņeva darbu, tāpēc viņš sācis meklēt jaunu treneri, izdevumam "Latvijas Avīze" sacīja pati Latvijas hokeja galvenā amatpersona.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā ierindojās 13. vietā, neizpildot LHF valdes izvirzīto uzdevumu iekļūt labāko desmitniekā. LHF valdes sēdē pēc čempionāta kvoruma trūkuma dēļ nevarēja lemt par trenera atstādināšanu. Lipmans sacīja, ka līdz 4. jūlijam būs skaidrība par Latvijas izlases treneri.

"Spēle gāja, bijām spējīgi iekļūt ne tikai desmitniekā, bet arī par 90 procentiem bija jābūt astoņniekā. Taču uz maču beigām treneris nevarēja komandu savākt – vienreiz var kļūdīties, divreiz var, bet, ja ir trīs reizes… to nedrīkst atļauties. Komandā jābūt vismaz trim spēlētājiem, kas ar lielu ticamību iemetīs bullīti, taču neviens nebija sagatavots. Beresņevs kā cilvēks ļoti labs, bet kā treneris – nav stingrs. Puiši to pamanīja un uzvedās tā, kā viņiem ļāva," "Latvijas Avīzei" sacīja LHF prezidents.

Lai arī Beresņevam līgums ir līdz Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra beigām, treneri no amata var atstādināt jebkurā brīdī. Lipmans jau esot atradis piemērotu kandidātu, kurš bijis Nacionālās hokeja līgas (NHL) apritē, tomēr viņa vārds netiek nosaukts. Varianti esot divi – viņš kļūst par galveno vai arī pievienojas Beresņeva vadītajai valstsvienībai kā konsultants.

Pats Lipmans izdevumam atzina, ka varbūt nebūtu pareizi tik īsu brīdi pirms olimpiskās kvalifikācijas turnīra mainīt izlases vadītāju, tomēr viņš katru dienu runā ar šo speciālistu un viņa aģentu. Treneris grib noslēgt līgumu uz ilgāku laiku, jo strādāt divus mēnešus neesot saistoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!