Foto: F64
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar laikrakstu "Diena" paudis neapmierinātību ar valstsvienības galvenā trenera Teda Nolana aizkavēšanos Ziemeļamerikā.

Rudenī, kad Nolans kļuva par NHL kluba Bufalo "Sabres" galveno treneri, viņš solījis, ka Rīgā būšot jau 8.aprīlī. Tomēr "Sabres" komandai tagad jau sezona beigusies, bet Nolans vēl nav atbraucis uz Latviju. Tagad parādījušās runas, ka Nolans atbraukšot tikai pēc Latvijas pārbaudes spēlēm pret Krieviju, kas notiks 18. un 19.aprīlī.

"Es tādu situāciju biju paredzējis jau pirms Soču olimpiskajām spēlēm, bet visi mani uzskatīja par traku, ja vēlos mainīt treneri pirms pasaules čempionāta. Es to teicu vēl tad, kad mūsu izlasi vadīja Oļegs Znaroks. Toreiz daudzi mani nesaprata, bet man bija skaidrs, ka nav viegli apvienot darbu klubā un izlasē," izteicās Lipmans. "Konkrētus iemeslus, kāpēc viņam tur jāuzkavējas, nenosaukšu. Domāju, ka savā ziņā viņu labā nozīmē terorizē kluba vadība. Ne velti viņu iecēla par galveno treneri komandā, kura bezcerīgi palika pēdējā vietā. Tagad ir Stenlija kausa izcīņa, viņam jāskatās potenciālie papildinājumi, jārunā ar viņiem."

"Es to visu lielisku saprotu. Tiesa, man ar viņu bija nopietna saruna, un es joprojām ceru, ka viņš ieradīsies pirms spēlēm ar Krieviju, kas man būtu ļoti svarīgi. Galu galā, nevajadzētu aizmirst, ka viņš desmit gadu bija bez darba. Ja nebūtu viņš ticis ar Latvijas izlasi uz olimpiskajām spēlēm, viņš joprojām droši vien būtu bez darba," piebilst Lipmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!