Foto: LETA
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pirms gaidāmā U-18 pasaules čempionāta 1.dīvīzijā, kas pirmdien sāksies Rīgā, atzina, ka veiksmīga turnīra norise ir Latvijas atbildība, kas var ietekmēt mūsu valsts tālāko iesaistīšanos globālās hokeja norisēs.

"Latvija nes pilnu atbildību par šo pasaules čempionātu, un veiksmīga tā aizvadīšana var labvēlīgi ietekmēt Latvijas izredzes rīkot 2017. gada [pieaugušo] pasaules čempionātu," vortālam "Delfi Sports" norādīja LHF prezidents. "Ne velti Rīgā būs Starptautiskās Hokeja federācijas (IIFH) inspektors, IIHF galvenais finansists, kurš novēros čempionāta norisi. Šis ir svarīgs pasākums un Latvijas interesēs ir, lai pēc iespējas vairāk tādu būtu pie mums!"

Runājot par turnīra organizāciju, LHF prezidents atzina, ka tā ir augstā līmenī, uz ko norāda arī tas, ka federācijā neesot palicis "neviens jautājums par čempionātu", saka Kirovs Lipmans. Tai pašā laikā viņš uzsvēra, ka nedz valsts, nedz pašvaldība nekādi nav palīdzējusi federācijai šā čempionāta organizēšanā. "Valsts pilnīgi stāv malā," teica LHF prezidents.

Latvijas U-18 izlasei ir dots uzdevums atgriezties elites grupā, kas, pēc LHF prezidenta domām, ir izpildāms. "Kā jūs zināt, U-20 izlase šogad izcīnīja tiesības spēlēt elites grupā, un arī U-18 izlasei ir tāds pat uzdevums," saka Kirovs Lipmans. "Domāju, ka viņiem ir visas iespējas to paveikt."

U-18 pasaules čempionāts 1.divīzijā sāksies pirmdien, 11. aprīlī, ar Kazahstānas un Ungārijas maču, Latvijas izlase savu pirmo maču aizvadīs pret Itāliju vakara spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!