Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans LHF kongresā piektdien atklāja, cik daudz naudas viņš pēdējos gados ieguldījis šajā sporta veidā, kā arī pamatoja savu motivāciju saglabāt amatu.

"No 2008. gada esmu ieguldījis 2,3 miljonus Latvijas hokejā. Es neskaitu naudu, man dzīvošanai pietiek, bet esmu audzināts tā, ka vēlos, lai pēc manis paliktu kaut kas labs. Sports man ir sirdī," savā atskaites ziņojumā sacīja Lipmans.

Vēlāk finanšu atskaitē LHF grāmatvede Lipmana ieguldījumus apstiprināja un piebilda, ka LHF prezidents nesaņem algu par savu darbu.

"Protams, ka savā darbā esmu pieļāvis kļūdas. Nav neviena cilvēka, kurš savā darbā nepieļautu kļūdas. Man vairs nekas nav jāpierāda," turpināja Lipmans. "Neviens neticēja, ka Latvijā būs pasaules čempionāts, bet es pierādīju, ka varam to noorganizēt, pie tam augstā līmenī."

"Rīgas "Dinamo" bija pret vēl vienu čempionātu Latvijā, jo jaunas halles celtniecība viņiem atņemtu biznesu. Jūs varat iedomāties, cik daudz man ir jācīnās," sacīja LHF prezidents.

Šajā kongresā gatavs kandidēt uz prezidenta amatu ir arī Viesturs Koziols, bet Lipmans uzsvēra, ka Koziols nav piemērots šim amatam.

"Ja būtu vēl viens labs kandidāts uz prezidenta amatu, es viņam ļautu strādāt un pateiktu paldies. Bet tagad uz amatu pretendē cilvēks, kurš četrus projektus nenoveda līdz galam, kuru izmeta no Rīgas "Dinamo" un kuru izmeta no viņa paša federācijas," neglaimojoši par savu sāncensi izteicās Lipmans.

"Es neesmu kā Guntis Indriksons, kurš divas reizes mēnesī atnāk uz Latvijas Futbola federāciju. Man ir savs bizness, veiksmīgs bizness, kuram man vajag pievērst vairāk uzmanības, taču es pusi dienas pavadu savā biznesā, pusi federācijā," skaidroja Lipmans.

LHF izpildinstitūciju vēlēšanas norisināsies nedaudz vēlāk.

Jau vēstīts, ka piektdien, 7. oktobrī, Rīgā risinās LHF ikgadējais kongress, kurā šoreiz plānotas arī priekšlaicīgas "izpildinstitūciju vēlēšanas".

LHF vadības vēlēšanas notiek ik pēc četriem gadiem. Pašreizējais LHF valdes priekšsēdētājs (prezidents) Lipmans amatā ir jau kopš 1998. gada, bet iepriekšējo reizi ievēlēts amatā 2014. gada septembrī. Formāli Lipmana pilnvaru termiņš ir līdz 2018. gada 12. septembrim, tomēr tieši pēc Lipmana iniciatīvas LHF kongresa darba kārtības jautājumos iekļauts punkts "LHF lēmējinstitūciju vēlēšanas". To portālam "Delfi" apstiprināja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!