Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta amatā atkārtoti ievēlēts Kirovs Lipmans, kurš savus pienākumus turpinās veikt nākamos četrus gadus.

Piektdien norisinājās LHF ikgadējais kongress, kurā notika arī organizācijas prezidenta vēlēšanas. Lipmans saņēma vienbalsīgu atbalstu darba turpināšanai LHF prezidenta amatā.

Sākot savu uzrunu delegātiem, Lipmans kārtējo reizi bija neapmierināts ar kādu citu sporta veidu. "Sāpīgi dzirdēt bija pēdējās nedēļās. Basketbolisti dabūjuši kaut kādu Eiropas tūri, posmu rīkot, un uzskata, ka liels notikums. Pat svarīgāks nekā pasaules čempionāts hokejā Latvijā. Uzskatu, ka hokejs, ja ne Latvijā ir numur viens, tad noteikti viens no svarīgākajiem."

Lipmans, kā jau ierasts, norādīja uz Latvijas hokeja izlases sasniegumiem pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs. Tāpat savā iepriekšējā prezidentūras laikā panākts, ka palielinās bērnu un jauniešu čempionāta komandu skaits, bet Latvijas čempionātam nodrošināts labs balvu fonds – 70 000 eiro.

Tāpat LHF prezidents veltīja kritiku valsts institūcijām, kas sniedz "nepietiekamu atbalstu ne tikai hokejam, bet sportam kopumā". "Šogad tik mazs finansējums, tā nedrīkst. Sports ir pamats veselīgai nācijai."

Savas uzrunas noslēgumā Lipmans uzsvēra, ka viņam viens no galvenajiem uzdevumiem tuvākajā laikā ir atjaunot spēcīgu Latvijas čempionātu. "Pirms dažiem gadiem jau pusfināla sērijās nevarēja tikt hallēs iekšā, tās bija pārpildītas. To gribu sasniegt atkal."

Pēc LHF kongresa Lipmans sarunā ar portālu "Delfi" neslēpa, ka dzirdēja runas, ka varētu būt arī cits kandidāts šoreiz, bet nedomāja, ka tas bijis nopietni. "Nezinu, kurš vēl varētu uzņemties šādā [grūtā finansiālā situācijā] uzņemties to lielo atbildību," teica Lipmans, pauzōt gandarījumu, ka ievēlēts vienbalsīgi. "LHF biedru atzinums ir liels. Ja būtu kādas šaubas, tad būtu cita balsošana."

Lipmans negribēja teikt, vai šis būs pēdējais termiņš šajā amatā un par to nedomā, bet plāno strādāt un tad skatīsies. Runājot par mērķiem tuvākajos četros gados, Lipmans uzsvēra, ka vēlētos, lai Latvijas izlase atkal iekļūst labāko astotniekā pasaules čempionātā, bet Latvijas U-20 izlase regulāri spēlētu elitē.

LHF prezidents neslēpa, ka daudz paveikts šajā amatā, taču viņš nekad neapstāsies pie sasniegtā. "Tas jau atkarīgs no cilvēka rakstura. Ja būtu cits cilvēks, tad viņam varbūt jau būtu tagad labi. 18 gadus elitē, jaunieši A grupā, bet es tāds neesmu. Katru darbu vajag veikt labāk un labāk, tas ir stimuls, nekad neapstāties.

Tikmēr LHF valdē tika ievēlēti Helmuts Balderis-Sildedzis, Uģis Magonis, Māris Martinsons, Valentīns Bļugers, Andris Deniņš un Guntis Ulmanis.

Lipmans pirmo reizi par LHF prezidentu kļuva 1994.gadā, un šo amatu ieņēma vienu gadu, kad viņu nomainīja Uģis Magonis. 1998.gadā viņš vēlreiz kļuva par LHF prezidentu, strādājot līdz 2014.gada maijam.

Viņa prezidentūras laikā Latvijā 2006.gadā notika pasaules hokeja čempionāts, kuru apmeklēja 324 794 skatītāji. Vidējais mača apmeklējums bija 5800 līdzjutēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!