Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Roberts Lipsbergs parakstījis līgumu ar Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandu Stoktonas "Thunder", informē vienība.

Šis ir pirmais profesionālais līgums 20 gadus vecā latvieša karjerā.

"Lipsbergs ir prasmīgs hokejists, kurš spēj gūt vārtus," izteicies "Thunder" komandas galvenais treneris Ričs Kroms. "Viņš nav augumā ražens spēlētājs, taču ir fiziski labi veidots un ir spēka spēles piekritējs."

"Thunder" ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas "Islanders" un Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienības Bridžportas "Sound Tigers" fārmklubs.

Iepriekšējās divas sezonas uzbrucējs pavadījis Sietlas "Thunderbirds" komandu Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionātā, kur šajā laikā 148 spēlēs guva 68 vārtus un veica 57 rezultatīvas piespēles.

Lipsbergs, kurš netika izvēlēts šīgada NHL jauno spēlētāju draftā, maijā Latvijas izlases rindās piedalījās savā pirmajā pasaules čempionātā, dodoties laukumā četrās spēlēs, kurās viņš statistiski izcēlās ar divām noraidījuma minūtēm un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Lipsbergs regulāri pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases pasaules čempionātos, bet pirms pārcelšanās uz Ziemeļameriku vienu sezonu pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!