Foto: Reuters/Scanpix

Kopumā astoņi vārti tika gūti Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences finālsērijas otrajā spēlē, kurā Losandželosas "Kings" ar 6:2 (0:1, 2:1, 4:0) pieveica Čikāgas "Blackhawks".

Līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1-1.

Pēc pirmās trešdaļas vadībā šai mačā ar 1:0 bija izvirzījušies čikāgieši, bet pēc otrā "Blackhawks" bija vadībā ar 2:1. Toties trešajā trešdaļā vārtus guva tikai "Kings" hokejisti, līdz perioda vidum panākot jau 4:2 savā labā. Vēl divus vārtus Losandželosas komanda guva trešdaļas beigās, panākot mača beigu rezultātu - 6:2.

Ar "hat-trick" uzvarētāju rindās izcēlās Džefs Kārters, kurš pēdējos vārtus guva, raidot ripu tukšos "Blackhawks" vārtos spēles 57. minūtē.

"Šī spēle mums bija ļoti svarīga, arī psiholoģiskā ziņā," pēc uzvaras izteicās "Kings" kapteinis Dastins Brauns. "It kā mēs būtu uzvarējušu kādu mistisku pūķi. Šī komanda pār visiem dominēja vairākus gadus, un šī uzvara, manuprāt, krietni cels mūsu pārliecību par sevi."

Šis "Blackhawks" komandai bija pirmais zaudējums savā laukumā šīssezonas Stenlija kausa izcīņā. Pērn konferences finālā Čikāgas klubs, tiekoties tāpat ar Losandželosas "Kings", uzvarēja visās trijās spēlēs savā mājas arēnā.

Austrumu konferences finālā Ņujorkas "Rangers" izvirzījušies vadībā sērijā ar 2-0 pār Monreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!