Foto: Reuters/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīts Pitsburgas "Penguins" krievu uzbrucējs Jevgeņijs Malkins, kurš trešdien saņēma Hārta balvu.

Vēl uz prestižo Hārta balvu kandidēja Ņujorkas "Rangers" vārtsargs Henrīks Lundkvists un Tampabejas "Lihgtning" uzbrucējs Stīvens Stemkoss.

NHL sezonas balvu svinīgajā pasniegšanas ceremonijā Lasvegasā Malkins saņēma trīs balvas – vēla arī Ārta Rosa balvu kā sezonas labākais vārtu guvējs un Teda Lindseja balvu kā līgas labākais spēlētājs savu kolēģu vērtējumā.


Malkins aizvadītājā sezonā bija vienīgais NHL spēlētājs, kurš pārsniedza 100 rezultativitātes punktu robežu – viņa kontā 50 vārti un 59 rezultatīvas piespēles.

Bez Malkina pasākumā dominēja vēl zviedru hokejisti. Vēl svinīgajā pasākumā Lundkvists saņēma Vezinas balvu kā labākais vārtsargs, Norisa balvu kā labākais aizsargs saņēma Kaspara Daugaviņa komandas biedrs Otavas "Senators" rindās Ēriks Kārlsons, bet vēl viens zviedrs Gābriels Landeskogs no Kolorādo "Avalanche" tika pie Kaldera balvas kā līgas labākais jaunpienācējs. Savukārt Otavas "Senators" kapteinis Dāniels Alfredsons saņēma balvu par humāno ieguldījumu hokeja attīstībā.

Vairākas balvas saņēma Sentluisas "Blues" pārstāvji. Kens Hičkoks saņēma Džeka Adamsa balvu kā līgas labākais treneris, par labāko ģenerālmenedžeri atzina Dagu Ārmstrongu, bet vārtsargi Jaroslavs Halaks un Braians Eliots saņēma balvu par vismazāk ielaistajiem vārtiem sezonas laikā.

NHL labākā aizsardzībā spēlējošā uzbrucēja balvu saņēma Patrīss Beržerons no Bostonas "Bruins", Braians Kembels no Floridas "Panthers" saņēma balvu kā sporta paraugs, bet Makss Pkjoreti no Monreālas "Canadiens" saņēma balvu par atgriešanos hokejā pēc nopietnas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!