Foto: Reuters/Scanpix

Neviens neticēja, ka Eiropas hokeja izlase spēs iekļūt Pasaules kausa izcīņas finālā, tomēr hokejistiem izdevās pierādīt pretējo, atzina Eiropas komandas zvaigzne Marians Hosa.

Jau vēstīts, ka Eiropas izlase pusfinālā ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pārspēja Zviedrijas valstsvienību. Finālā eiropiešus sagaida spēkošanās ar Kanādu.

"Mēs esam priecīgi par paveikto. Domāju, ka reti kurš varēja paredzēt, ka iekļūsim finālā. Likmes bija 33 pret 1. Visi esam laimīgi," turnīra mājaslapā citēts Hosa.

"Šis ir viens no spēcīgākajiem turnīriem pasaulē, kurā piedalās labākie spēlētāji no NHL. Mums ir iespēja spēlēt finālā, un tas ir lieliski," teica viens no Eiropas komandas vārtu guvējiem cīņā pret Zviedriju Tomašs Tatars.

Tikmēr Zviedrijas izlases hokejists Daniels Sedīns uzsvēra, ka Eiropas izlasē spēlē pasaules klases hokejisti, tāpēc tas nav pārsteigums, ka viņi iekļuva finālā.

"Cilvēki, kuri teica, ka Eiropa sagādāja sensāciju, uzvarot ASV un Čehiju, kļūdījās. Viņi nenovērtēja šīs komandas spēku. Mēs novērtējām šo izlasi, bet viņi mūs vienkārši apspēlēja," sacīja Sedīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!