Foto: F64
Aizsargs Māris Jass Latvijas hokeja izlasei pievienosies vien gaidāmā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīra norises vietā Francijā.

Jass ikdienā spēlē Vācijas hokeja čempionāta (DEL) komandā Hannoveres "Scorpions", bet līdz otrdienai viņš vēl nebija paguvis pievienoties valstsvienībai.

Vienīgajā treniņā pirms došanās uz Franciju Latvijas izlase otrdien trenējās 20 spēlētāju sastāvā, klāt neesot Jasam un "Liepājas metalurga" uzbrucējam Laurim Bajarunam, kurš vienībai pievienosies pirms izlidošanas uz Franciju.

Treniņā izlases kandidāti darbojās sekojošās uzbrucēju maiņās - Artūrs Ozoliņš, Andris Džeriņš un Gints Meija; Roberts Jekimovs, Vitālijs Pavlovs un Elvijs Biezais; Māris Bičevskis, Armands Bērziņš un Juris Štāls; Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš un Gunārs Skvorcovs.

Savukārt aizsargi trenējās sekojošos pāros - Oskars Bārtulis un Agris Saviels, Kristaps Sotnieks un Mārtiņš Porejs, Mārtiņš Jakovļevs un Aleksandrs Jerofejevs.

Uz ledus bija arī abi uz izlasi uzaicinātie vārtsargi Māris Jučers un Mārtiņš Raitums.

Kā zināms, šajā turnīrā valstsvienībai nepalīdzēs uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš palicis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Prāgas "Lev" rīcībā.

Turnīrs Francijas pilsētā Lionā norisināsies no 13. līdz 15.decembrim. Bez mājiniekiem francūžiem Latvijas izlases pretinieki tajā būs arī Slovēnijas un Dānijas hokejisti.

Novembra sākumā Latvijas izlase sāka gatavošanos Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Pirmajās divās pārbaudes spēlēs "Arēnā Rīga" divreiz ar identisku rezultātu 1:3 tā zaudēja Krievijas otrajai izlasei.

No 7. līdz 10.februārim Latvijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!