Latviešu hokeja uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, kurš šosezon debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), jau rīt vajadzētu ierasties Rīgā, informēja Latvijas izlases menedžeris Māris Baldonieks.

Tomēr Baldonieks saglabā piesardzību, izsakoties, ka nākamo dažu stundu laikā vēl situācija var mainīties.

"Viņam ir plānots izlidot ap pieciem no rīta pēc Latvijas laika, tomēr uztraucos, ka pēdējā brīdī NHL klubs Bostonas "Bruins" var parādīt sarkano gaismu," pastāstīja Baldonieks. "Rīt ap pieciem dienā viņam vajadzētu būt Rīgā."

Jau ziņots, ka no 5. līdz 8.februārim Rīgā norisināsies Vankūveras olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs un pirmo reizi Latvija panākusi, ka sezonas laikā izlasei varēs palīdzēt arī vairāki Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti.

"Arī par Jāni Spruktu mums ir vienošanās, ka viņš brauc, bet rīt plānots sakārtot pēdējos dokumentus. Viņam Rīgā vajadzētu ierasties 1.februārī," stāstīja Latvijas izlases menedžeris. "Tomēr arī šajā gadījumā līdz pēdējam brīdim nevaram būt pilnīgi droši."

"Patīkami, ka NHL vadība beidzot ir sapratusi, ka nav pasaules naba un ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) palīdzību mēs esam panākuši šo divu hokejistu atbrīvošanu," teica Baldonieks.

Karsums patlaban spēlē Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Providensas "Bruins", kas ir Bostonas "Bruins" fārmklubs. NHL Karsums šosezon aizvadījis trīs spēles, kurās izdarījis vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt AHL čempionātā uzbrucējs 43 mačos ir guvis 17 vārtus un izpildījis 24 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Sprukts pārstāv AHL komandu Ročesteras "Americans", kas ir NHL kluba Floridas "Panthers" fārmklubs. Šīs sezonas 39 aizvadītajās AHL spēlēs Sprukts ir guvis 12 vārtus un izdarījis 16 rezultatīvas piespēles, kopumā sakrājot 28 rezultativitātes punktus. Sprukts šajā sezonā ir aizvadījis vienu maču NHL, tomēr pie rezultativitātes punktiem nav ticis.

Baldonieks prognozēja, ka Latvijas izlases trešais vārtsargs aiz Edgara Masaļska un Sergeja Naumova turnīrā būs Ervīns Muštukovs, tomēr pilnu sastāvu nevēlējās nosaukt, uzticot šo pienākumu izlases galvenajam trenerim Oļegam Znarokam.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase F grupas pirmajā mačā 5.februārī spēlēs pret Ungāriju, dienu vēlāk paredzēta spēle ar Ukrainas valstsvienību, bet 8.februārī Latvijas izlases pretiniece būs Itālija.

2010.gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai grupas uzvarētāji.

E grupā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi cīnīsies Vācija, Slovēnija un Austrija, bet G grupā savā starpā spēlēs Norvēģijas, Dānijas un Francijas valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!